Raymond og Micke: -TAKK ELVERUM! – Elverum

Raymond og Micke: -TAKK ELVERUM!

Michael Apelgren og Raymond Hamar oppsummerer den fantastiske sesongen!

I fjor på denne tiden oppsummerte vi sesongen 16/17 og avsluttet med følgende ord:
«Med dette vil vi takke for all støtte og hjelp i sesongen som har gått. Vi gleder oss allerede til vi starter igjen i Terningen Arena til Høsten. Sammen for Elverum skal vi fortsette å utfordre, glede og engasjere. Sammen skal vi bevege oss i riktig retning, nemlig framover.

Til høsten er det «VI MOT VERDEN» igjen.»

10 poeng i Champions League, 39 poeng og 1 plass i Eliteserien, Vinner av Sluttspillet.

Dette er fasit når vi nå skal oppsummere sesongen 17/18. Vi startet sesongen med 10 nye spillere i stallen, en stor utskiftning som vi var spente på. Inn kom spillere som i stor grad var ubeskrevne på det nivået vi skulle ut å konkurrere på i Champions League. Det tok også litt tid for oss å komme opp på det nivået som er nødvendig. September startet med uavgjort mot Halden i serien og ganske raskt etter klare tap mot Kadetten og Skjern i Champions League. Når man ser sesongen i ettertid har Skjern spilt kvartfinale i Champions League, mens Halden hadde tidenes høst sesong. Vi presterte muligens bedre enn vi hadde følelsen av i denne perioden. Samtidig viste spillerne, gamle som nye, en voldsom moral. Vi fortsatte å tro på det vi driver med, på spillet vårt og de ideene vi sammen hadde kommet frem til. På denne måten vant vi 5 av de 8 siste kampene i Champions League, og med en seier til på rett sted kunne vi faktisk gått videre fra gruppa. Vi vant serien med 7 poeng, og vi vant ett sluttspill som bærte preg av å bli tøffere og tøffere for hvert år. Sluttspillet har blitt tittelen alle vil vinne, dette innebærer at vi hele tiden må prestere bedre enn året før hvis vi skal beholde vår posisjon, vinne og gå til Champions League. Vi måtte ut i tre kamper både i kvart, semi og finale før vi kronet det hele som vinner. Dette viser at det er små marginer mellom lagene, og at alle detaljer er viktig for å vinne.

Vi i laget er utrolig takknemlig for den støtte vi opplever i hele byen. Mange av våre spillere er nye og flytter langt bort fra sitt trygge nettverk når de kommer til oss. At det legges til rette og at befolkningen i Elverum vil at de skal trives er avgjørende for at vi kan levere de resultatene vi gjør. Det er utrolig viktig at spillerne får kjenne denne støtten både i medgang og i motgang. Dette er en viktig faktor for at vi har en vinner kultur det lukter svidd av. Lysten til å vinne overskygger frykten for å tape. I stor grad er dere, våre fans, med på å fremskaffe denne lysten, gjennom deres fantastisk positive engasjement.

I Elverum vil det alltid være slik at noen spillere forlater oss og noen nye kommer til. Dette er en del av idretten, og det viser hvor i næringskjeden vi hører hjemme. Våre spillere vil alltid være attraktive for andre klubber, så lenge vi leverer. Det er derfor en større fare den dagen ingen vil ha våre spillere, for da har vi antakelig ikke lykkes like godt som lag. Det er med stor glede vi ser at en spiller som Kevin Gulliksen nå får muligheten i verdens største liga. Dette er først og fremst ett tegn på at den jobben som legges ned i denne klubben er god, og bærer frukter.

Vi vil benytte anledningen til å takke spillergruppen sesongen 17/18, en gruppe individer som jobber hardt hver dag for å maksimere seg selv og laget. Som trenere er vi utrolig heldige som får jobbe med så motiverte og gode utøvere hver dag.

Til slutt vil vi takke alle dere som bidrar i klubben. Vi har en voksende administrasjon og ett voksende støtteapparat. Vi har ett styre som jobber iherdig for å sikre så vel nåtiden som fremtiden, og som gjør en fantastisk jobb. Disse elementene er viktig for at vi skal kunne utvikle oss videre og ta nye steg. Vi har en dugnadsgjeng som er fantastiske, vi har supportere som reiser land og strand rundt for å se oss. Og hver gang dere får litt dårlige plasser så vet vi at dere bare vil skrike høyere. For er det en ting vi er gode på i Elverum, så er det å støtte oppunder dette laget, i medgang og i motgang.

Takk for en fin sesong.

Micke og Raymond.