Historie fredag: -Hvor ble du av?…..: Henri «Henka» Auer – Elverum

Historie fredag: -Hvor ble du av?…..: Henri «Henka» Auer

Vi fortsetter vår søken etter tidligere Elverum-spillere og lar Henri Auer få gi sitt bidrag til serien vi har kalt "Hvor ble de av....."?

Henri ble født i Sverige den 8. august i 1986. En robust kar og fant sin plass som bakspiller på håndballbanen og han forteller videre:

– Jeg hadde egentlig sluttet med håndball når Leo ringte meg i desember 2008. Vi hadde spilt sammen i GUIF og kjente hverandre godt. Elverum hadde mange skader og trengte spillere. Jeg tenkte at det hadde vært moro å prøve noe nytt, så jeg tok toget fra Eskilstuna til Elverum for å prøvespille.
Jeg ville vise meg fram selv om jeg på dette tidspunktet ikke var i min beste form. Men jeg ble tilbudt kontrakt for sesongene 2008/09 og 2009/10 og skrev kontrakt for ett og et halvt år. Håndballmessig gikk det bedre og bedre. Jeg kom i bedre form og fikk mer spilletid.

Men da kontraktstiden løp ut ville jeg prøve noe nytt og følte meg ferdig med byen da. Da jeg fikk tilbud fra den tyske 3. ligaklubben Lok Pirna for sesongen 2010/11 slo jeg til. Her ble jeg heltidsproff og spillemessig gikk det veldig bra. Jeg fikk mye spilletid og vi ble nr. 2 i ligaen. Men dessverre var det bare vinnerlaget som rykket opp til 2. Bundesliga.

Sosialt trivdes jeg ikke veldig bra. Det ble mye «dautid» med mye venting både på trening og spilletid. Det var ingen spennende hverdag så jeg valgte å ikke forlenge min kontrakt.

Jeg ville gjøre noe i tillegg til å spille håndball, så jeg flyttet til Stockholm for å studere byplanlegging/samfunnsplanlegging på universitetet.

Sesongen 2011/12 spilte jeg for Djurgården i Allsvenskan og for Ricoh HK i sesongene 2012-2014. Vi rykket opp i Eliteserien i Sverige dette året. Jeg fikk mye ansvar som forsvarsspiller, men også som midtback.

Kjæresten min, som var fra Elverum, hadde studert medisin i Ungarn og ville tilbake til Elverum. Jeg takket nei til ny kontrakt med Ricoh HK og vi dro begge tilbake til Elverum sent i august i sesongen 2014/15.

Jeg fikk dessverre mange skader den sesongen, men jeg kom tilbake til sluttspillet og fikk mye spilletid i forsvaret i serien og i finalene. Men klubben og jeg ble ikke enige om kontrakten videre. Jeg hadde fått jobb på Arealtek og jeg sluttet derfor helt med håndballen.

Jeg har også spilt kamper på det finske landslaget både som junior og på A-landslaget.

Nå er Mari og jeg gift og har eget hus. Jobber idag som byplanlegger i Elverum kommune. Her har jeg ansvar for sykkel, transport og ny bydel Vestad. Det ser nok ut til at vi blir i Elverum i lang tid.

Jeg har aldri hatt håndball som min største interesse utover det at jeg spilte aktivt selv. Artigst å spille selvfølgelig, men ikke like moro å følge med ellers. Ser lite håndball nå og er nok altfor lite på Elverums hjemmekamper noe Kalle Bjørkmann ikke er like fornøyd med!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg