Jesper Gulliksen: – «Jeg vil satse og bli så god som mulig» – Elverum

Jesper Gulliksen: – «Jeg vil satse og bli så god som mulig»

Vi har tatt en prat med nykommer Jesper Gulliksen, han er klar for å bidra fra første kast i ny drakt!

Jesper Gulliksen, du har nå skrevet en treårskontrakt med Elverum Håndball. Hva er det som lokker deg til de dype skoger?

– Det er flere grunner som lokket meg inn i Elverum! I størst grad var det at jeg har fler kompiser i Elverum fra før av så trur at det kommer til å hjelpe meg med å finne en rolle og bli mer komfortabel i laget. Seriøsiteten i klubben virker for meg å være ett helt nytt nivå og det syns jeg er veldig spennende for jeg har jo lyst til å satse og bli så god som overhode mulig! Vil også legge til at jeg har vært på en del av kampene deres i løpet av året for jeg har alltid heia på Elverum og jeg har ikke sett på makan til ett fantastisk publikum så gleder med veldig til å ha den fantastiske gjengen fra skogen til å backe meg opp!

Forskjellen på Porsgrunn og Elverum er kanskje ikke så stor, men det blir kanskje uvant å flytte «hjemmefra»?

– Ja, det blir absolutt rart å flytte for meg selv! Jeg er vandt til at mamma og pappa står på tribunen hver eneste kamp og at de lager mat, vasker klær og passer på at jeg får gjort saker og ting. Men jeg ser absolutt frem til å bli mer selvstendig og å bli mer voksen! Trur nok mine foreldre tar seg turen å ser de fleste kampene uansett så er ikke redd for at ikke jeg får sett de ofte nok!

Du kommer fra Herkules til Elverum for å spille håndball, du er fortsatt ung og får en mulighet mange drømmer om. Hva er målet ditt for framtiden?

– Målet er å få det meste ut av denne drømme muligheten som overhode mulig! Jeg håper først og fremst på at treningshverdagen min blir så bra som jeg har fått inntrykk at den er, det er nemlig viktig for meg og klubben at jeg utvikler meg mest mulig så jeg kan hjelpe Elverum håndball på en positiv måte! Med det første er ikke spilletid viktig fordi jeg er fortsatt veldig ung og har en lang kontrakt så spilletid kommer nok! Samtidig er jeg veldig klar til å hoppe inn og forhåpentligvis stenge buret når det trengs!

Det ryktes at du har stengt buret og drevet Elverumsspillere til vannvidd tidligere. Har du et psykisk overtak på noen av dem foran treningene nå tror du?

– Det trur jeg nok ikke haha! Jeg er nå på deres hjemmebane, så kommer nok ikke til å være verdens mest frempå type fra starten kjenner jeg meg selv rett, men jeg trur nok at jeg har gjort noen av Elverum gutta på mitt alderstrinn frustrert noen ganger samtidig som de har gjort livet mitt mellom stengene surt!

Hva tenker du blir den største forskjellen fra hverdagen i Herkules og til den du får i Elverum?

– Største forskjellen mellom Elverum og Herkules blir nok seriøsiteten og nivå forskjellen! Gleder meg masse til å ha seriøse spillere rundt meg som vil gjøre meg bedre hver eneste trening, samtidig skal jeg gjøre mitt for at de også blir bedre!

Det blir mye håndball på deg naturlig nok, men har du noen planer for hva du skal ta deg til når du ikke er i hallen enda, har du rukket å få et inntrykk av byen og lagt noen planer?

– På fritiden er jeg ikke vanskelig å be på noe som helst! Håper på å være mye med kompiser å se håndball! Jeg er veldig glad i å gå skogsturer som jeg forstår at Elverum har nok av! Og fiske mye med venner syns jeg er utrolig avslappende! Gleder meg også til å oppleve mer av Elverum som ikke jeg kjenner så godt til ennå.

Du skal inn i en keepertrio med Emil Kheri Imsgard og Morten Nergaard som begge har vist et høyt toppnivå i både Champions League, sluttspill og Eliteserie. Er du klar for å ta opp kampen, og ta til deg lærdom?

– Er veldig klar for å ta opp kampen! Trur alle skal dra nytte av at jeg kommer inn som er veldig sulten på å lære og å bli god. Super imponert over hva Emil og Morten har prestert, så blir veldig gøy å få noen «mentorer» som vil hjelpe meg for å bli best mulig!