Første trening vel blåst for Elverumsgutta! – Elverum

Første trening vel blåst for Elverumsgutta!

- Det ble leken håndball, latter, applaus, spørsmål og svar når Elverumsgutta samlet seg for sesongens første halltrening.

Onsdag kveld var sesongen endelig igang for både spillere og publikum med premieretreningen unnagjort foran et hundretalls skuelyste supportere, som ville sjekke formen til gamle spillere og utforske hva som bodde i nykommerne.

Det har begynt å bli en vane for noen og nærmest var det et sjokk for andre, når tilskueren strømmet til Elverumshallen for å se sesongens første trening, men det som kanskje ga noen av nykommerne litt høye skuldre fra start ble fort omgjort til en håndballtrening verdt frammøte, for de skuelyste som hadde sikret seg proviant med kaker og kaffe for å følge kveldens trening.

Trenerne ønkset først velkommen til laget, og tilskuere, og introduserte sitt teamet rundt laget, for nye spillere. For en gang skyld var det ikke fotball som sto på programmet fra start, men en real oppvarming med Thorsteinn Sigurjonsson, som fysisk trener. Så begynte det alle hadde kommet for å se, nemlig håndballen. For når gutta satte igang å kaste ball var det ikke mange minuttene som skulle til før hallen begynte å applaudere, gode forsøk, scoringer og knallharde taklinger. Det var tydeligvis mange som hadde vært uten håndball en stund i denne sommervarmen.

Mens gutta forstatt var på oppvarmingsstadiget sørget Jonny Børresen for at tilskuerne hadde både kaffe og biteti underveis, mens Raymond Hamar tok på seg oppgaven å gi alle frammøtte svarene de var ute etter. Ramset opp nykommerne, forklarte hvordan de var tenkt brukt og hvilke styrker trenerteamet så i dem. Dernest ble det spørsmål fra salen, og Raymond har som alltid svar.

Nå var det endelig tid for håndball, tempoløp med 3 lag på banen, og det gikk unna i en fei. Et dundrene skudd her, en kanonredning her og en superfinte der. Mange påsto at de hadde trent godt i sommer, det syntes på både muskler og vilje. Den som undres over om nykommerne er fit for fight skulle kanskje vært på plass, et var hvertfall helt tydelig at her var det om og gjøre å showe fra start, og det elsker jo Elverumssupporterne som dro til med rungende applaus i den gamle hjemmebanehallen til Elverum.

Så fikk man såklart også se at presset nok ikke var helt vekk fra skuldrene, når gutta på tampen skulle spille en mot en mot keeper, var det fire nykommere som sto igjen til slutt, Endre Langaas måtte nok innrømme at det nok var littegran nerver tross at både han og de andre nye spillerne viste gode takter under kveldens trening.

Det var med andre ord en meget god start på den harde perioden inn mot sesongstarten for både spillere og supportere. Takk til alle som møtte opp og gjorde det til en minneverdig premieretrening nok engang.