Historie fredag: «Hvor ble han av…?» -Erik Toft – Elverum

Historie fredag: «Hvor ble han av…?» -Erik Toft

Sesongoppkjøringen er i gang og det er Hein med historienen også!

Da er vi igang igjen etter sommerpausen. Våre gutter er igang igjen og forbereder seg for tiden i Trysil og på Tynset i Savalen Cup nå til helgen.

Vi skal imidlertid ta for oss en sommerhilsen fra en som har gjort danske av seg, nemlig Erik Toft. Han har vært på besøk i Elverum i sommer og holdt formen ved like bla. på Family Sports Center i Terningen Arena. Vi tok en prat med Erik og her er hans varme sommerhilsen:

«Så er ferien over og en ny sesongforberedelse i Mors-Thy er i gang. Dette er den tiden av året der tunge vekter skal løftes og kilometerne løpes.Det er ikke alltid like moro, men det er nå grunnlaget legges.

Forrige sesong var min første i en ny klubb og i et nytt land. Jeg var selvsagt spent før avreise, men jeg er glad for at jeg tok sjansen i en ny liga. Jeg fikk mye tillit og fikk dunket inn noen baller i mål!

De første åtte lagene i ligaen får spille sluttspill. Vi endte sesongen på den sure 9-plassen, ett poeng unna sluttspillet! I stedet måtte vi spille «nedrykkspill». Faren for å rykke ned var aldri reell i og med at Midtjylland gikk konkurs.

Spillerne i Mors-Thy bor litt rundt omkring på Jylland. Jeg flyttet til Viborg som ligger en liten time fra Mors. Jeg trives veldig godt der. Nå har endelig kjæresten min Thea og hunden vår flyttet ned til Danmark med meg. Thea håper å få plass på studie i Holstebro til høsten, så derfor har vi nå flyttet dit. Her leier vi et trivelig hus.

De neste ukene skal vi trene hardt og få de nye spillerne inn i systemene. Det blir en del treningskamper framover, før sesongen starter 1. september. Det blir garantert en spennende sesong!

Håper alle nyter solen hjemme i Elverum og at dere gleder dere til en ny Champion League-sesong med Elverum.»

Sommerhilsen fra
Erik Thorsteinsen Toft

Erik er jo ekte Elverumsgutt og har gått gradene i klubben. Har 8 år bak seg på toppnivå og debuterte på A-laget til Elverum som 16-åring. Har vunnet alt som kan vinnes med klubben og så sitt snitt til å reise utenlands da muligheten som proff i Danmark dukket opp. Veldig forståelig. Så er det dette med å skifte miljø da som også kan bidra til at spillerne får et «løft». Trivsel både på og utenfor banen er i så måte en nøkkelfaktor for å kunne lykkes. Og det ser det ut til fungerer utmerket for vår mann i Mors-Thy!
Minner til slutt om at Erik ble kåret til Årets spiller i Mors-Thy forrige sesong. Gratulerer Erik og lykke til videre i karrieren!

Minner om Savalen-turneringa til helga på Tynset mot lagene Drammen, Haslum og Kolstad. Ingen TV- eller radiooverføring, så det er bare å ta turen til Tynset på egenhånd!
HEIA ELVERUUUMM!

Fortsatt god sommer til dere alle!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg