Historie fredag: «Hvor ble han av…?» Kjetil Aanestad – Elverum

Historie fredag: «Hvor ble han av…?» Kjetil Aanestad

Vi fortsetter vår lille serie om tidligere A-lagsspillere som har akslet Elverumstrøya. Denne gangen har vi vært i kontakt med en trofast sliter gjennom 6 år i klubben, nemlig Kjetil Aanestad.

Kjetil er 1987 modell og spilte høyre kant på laget og var ingen smågutt med sin 191 cm høyde. Kjetil satte alltid laget foran alt og skapte mye trøbbel for motspillerne. Men han var alltid fair i sin spillestil ute på banen. Utenfor banen en kjernekar som ikke stakk fram nesen i tide og utide, og tiltrakk seg lite oppmerksomhet og var populær i spillegruppa.

Han er vokst opp på Jæren og hans håndball karriere startet i Varhaug idrettslag. Derfra gikk ferden videre til Nærbø som i sesongen 2008/09 spilte i Eliteserien. Det ble med det året, men Kjetil må ha vist gode takter på banen og trener Christian Berge ønsket å ha ham med i troppen på Elverums A-lag. Da var det ikke vanskelig å si «ja» som Kjetil sa.

Han hadde imidlertid hørt at stedet var et «høl» og var nok en smule skeptisk ved ankomst. Men ryktet stemte overhodet ikke og han likte stedet og fikk et positivt førsteinntrykk av byen. «Fint med 4 årstider selv om vinteren kunne være jævlig kald», sier han. Da gikk nok tankene tilbake til Jæren og savnet av sjøen. Men man tilpasser seg og det er ikke uten grunn at han ble i klubben i 6 år.

Det er veldig mange i Elverum som snakker veldig pent om Kjetil Aanestad, bla. seniorene i klubben. Arnulf Bæk er en av disse og sier Kjetil er den beste klubbspilleren som har spilt for Elverum! Det er ikke vanskelig å være enig med Arnulf i det.
Som nevnt spilte han høyre ving i angrep og back i forsvar. Han hadde ikke hellet med seg i sin karriere og pådro seg mange skader. Han fikk albueskade (7% invalidegrad), en ankel (5% invalidegrad) som ble så ødelagt at det ikke var mer brusk igjen. Han fikk brudd i nesa 2 ganger, og brist i kneskåla. Derfor er det vondt å konstatere at Kjetil kom til Elverum som håndballspiller og returnerte hjem som håndball invalid. En trist sorti…….

I sin tid i Elverum jobbet han i firmaet Pelias og en dag fikk han en telefon om han var interessert i å jobbe for Pelias Rogaland. Tilbudet kom litt i tidligste laget syntes han, men det ble til at han akseptere og sa ja. Familien telte på det tidspunktet 4 personer og de pakket sine saker og flyttet til Nærbø.

I 2017 giftet Anette og Kjetil seg. Til høsten skal datteren Oda begynne på skolen, mens gutten Matheo er 3 år. De bor i eget hus og har det godt. Selv om de savner alle sine venner i Elverum, så var det godt å komme nærmere familien. Mor og far var helt enig i det, selv om de ofte var på besøk i Elverum.
Kjetil vokste opp på gård, men å å være bonde krever en egen livsstil noe som passet Kjetil dårlig.

Han har ikke lagt håndballen helt på hylla. I dag trener han Varhaugs lag i 3. divisjon herrer og trives godt med det. Ellers ser han en del håndball på TV, men etter at barna har sett sitt barne-tv. Han vil nok dukke opp i Nærbøhallen når Elverum kommer på besøk, men hvem vil han heie på da?

Skadene til tross fikk han med seg spill ute i Europa:
2010/11 : Cup Winner Cup
2011/12 : EHF Cup
2012/13 : EHF Cup
2013/14 : CL-kvalik og kval.kamp til EHF-cup mot Nantes.
2014/15 : EHF Cup

Kjetil husker godt det bitre ett-målstapet i CL-kvaliken, men husker enda bedre hvor stort det var å vinne kongepokalen i sin første sesong i den sort/hvite trøya.

Lykke til videre i livet, Kjetil!

Til slutt god ferie for de som har igjen det og fortsatt god sommer til alle håndballvenner!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg