Sesongen nærmer seg og vi trenger hele Innlandet i Terningen Arena – Elverum

Sesongen nærmer seg og vi trenger hele Innlandet i Terningen Arena

Det er på tide å begynne oppvarmingen til ny sesong!

Mange ganger når jeg er ute og foreleser om Elverum Håndball og hvordan klubben fungerer og er oppbygd så slår det meg at jeg alltid prater om ord som folkelighet, regionens lag og det at vi alltid skal begeistre og skape stolthet.

En idrettsklubb er så mangt og inneholder så mange ulike aspekter i forhold til hva som er en suksessfull organisasjon og hva som ikke er det.

Det som gjør meg stolt når jeg prater om ordene jeg nevner i innledningen er at alle disse gjør oss levedyktige som topprodukt over tid, Elverum Håndball er ikke bygget på en eller to rike mennesker som hvert år går inn med mange millioner og leker manager sånn som man gjør det på ulike dataspill.

Nei Elverum Håndball er gjennom 72 år bygget på akkurat de ordene jeg prater om å som jeg har blitt lært opp om gjennom mine snart ti år i klubben.
For meg er folkelighet når våre spillere er ute blant byens folk og er hyggelige, slår av en prat med alle barn som kommer fram, diskuterer siste kampen med interesserte på Kiwi eller trener et yngreslag oppe i Gausdal når treneren for J11 ringer å spør om mulighetene for det.

Regionens lag er ikke noe som kommer på gratis og som en hamarsing eller solung med automatikk skal ta til seg, det handler om å inkludere, invitere og ta om hand når vi klarer å få de som våre gjester.
Det handler om å viske ut grenser og vise at vi ønsker å bidra som en liten del av noe større, gi noe tilbake til den region som vi ønsker skal vokse å bli en betydende del av Norge som land.

Å bruke idretten her er bare helt fantastisk å noe jeg synes vi gjør på en fantastisk måte sammen med våre supportere fra hele Innlandet.

Når vi prater om det å begeistre så kan det skje på så mange måter, enten er du tulling som jeg selv var på banen og gjennom det klarer du å få med deg folk, eller så begeistrer du i det stille som Tine Poklar som går av sin man hver gang han går på gjennombrudd med en eleganse og et temposkifte som få klarer av.

Ordet begeistring er det fantastisk og å noe jeg mener er elementært om et topplag skal ha livets rett, hvis ingen bryr seg om det vi driver med og om ikke vi klarer å skape engasjement på arbeidsplasser, skoler og barnehager så er vi ingenting.

Selve håndballen kan på mange måter være uviktig i den store sammenhengen men håndballbegeistringen som verktøy for å skape et bedre sted å bo på er så stor at du ikke aner hvor mye den betyr for så mange i vår sorte og hvite kommune.

Selv vokste jeg opp i smålandske Anderstorp med 5000 innbyggere, et sted med veldig få ting som folk kjenner til men en ting som «alle» kjenner til. I Anderstorp finnes Norra Europas største motorbane hvor det på 70-tallet ble kjørt Formel 1 fem år på rad. Dette er noe som jeg og mine kompiser stolt nevner når noen spør hvor jeg kommer fra.

Når da denne motorbane blir nevnt så lyser alltid motparten opp i et smil og sier ja det er jo der de har kjørt Formel 1 og Road racing vm.
På samme måte er det utrolig gøy å høre elverumsinger som man møter eller hører om hvordan de nevner byen sin og omtaler den som håndballbyen eller vi har et håndballag som er best i Norge og som spiller i Champions League.
Det er når jeg hører disse uttalelser som energien og lysten til å fortsette reisen å bygge det som vi drømmer om skal bli Nordens beste håndballklubb, stiger til det maksimale.

Når jeg hører trauste østerdøler prate om Elverum Håndball med så stor stolthet og pasjon at man kan tro at vedkommende er oppvokst på et helt annet sted i mye mere sydlandske strøk, ja da innser man at Elverum Håndball er bygget på verdier og knagger som gjør oss til noe verdt å være en del av.

Det er disse tingene som jeg tror er de største bidragsyterne til at så mange har lyst å ta del av våre kamper, dra på borteturer over hele Europa. Det er grunnet disse tingene som vi har et frivilligapparat som er stort og velfungerende der alle føler at de er med og bidrar.

Med mindre enn fire uker igjen til seriestart er maskinen Elverum Håndball igjen i ferd med å bevege seg, møtene avløser hverandre, ting skal på plass til seriestart og vi ønsker igjen å begeistre å skape stolthet.

Med rekordmange sesongkort solgt viser det at byen på ingen som helst måter er fornøyd, i Elverum satser vi ikke, her bygger vi stein for stein, år etter år.
Ønsker du å bli en del av denne familien og ta del i vår pasjon?

Finn ut om du har lyst til å bli en herlig gal supporter med sesongkort, frivillig som er med og bygger Norges tøffeste håndballshow, samarbeidspartner eller kanskje en annen rolle?
Vi har plass til alle og ønsker å inkludere akkurat deg og dine venner når vi skal inn i den hittil mest spennende sesongen i klubbens 72-årigge levetid.
Wisla Plock, Ademar Leon, Drammen HK la dem komme, vi er klare og vi mange!

Gleder meg til å se dere alle i Terningen Arena!

//Kalle Bjørkman, markedsansvarlig Elverum Håndball