Historie fredag: «Hvor ble han av?….» -David Wattstrøm – Elverum

Historie fredag: «Hvor ble han av?….» -David Wattstrøm

Her er ukens historie fredag!

Noen kommer og noen går innenfor håndballen og denne gangen har vi fanget opp David Wattstrøm i kulissene.
David ble født i Stockholm i det herrens år 1993. Han vokste imidlertid opp i Anderstorp og har spilt for Anderstorp SK, hvor han også bodde. Han flyttet til Elverum for å spille håndball i 2016 og som venstre ving skulle han konkurrere mot Andrè Lindboe og Erik Halberg.

Kalle Bjørkman var den egentlige grunnen til at David kom til Elverum. De kjente hverandre fra skoletida der Kalle var idrettslærer på skolen. Så da Elverum trengte en ekstra vingspiller ble kontakten med Elverum håndball opprettet og David hadde veldig lyst til å utvikle seg videre som håndballspiller. Han kom til et større sted enn han var vant til, men syntes sjøl at han kom godt inn i miljøet. Han ble også «trigget» av at Elverum hadde kvalifisert seg til Champions League. Det ble spill på David i kampen mot et russisk lag da Lindboe ikke spilte og David fikk spilletid. Han syntes han hadde gjort store framskritt og utviklet seg som håndballspiller og menneske under tiden i Elverum og Norge. Det var en fantastisk treningshverdag med dyktige og kompetente trenere, lagkammerater og støtteapparat.

Det negative var at det periodevis gikk tyngre og det fløt ikke som han ønsket. Han fikk en del skader og det gikk tungt inn på ham, følelsesmenneske som han var. I tillegg var han langt hjemmefra og savnet sin samboer Fanny som siste året dro tilbake til Sverige på jobb i en tidsbegrenset stilling. David bestemte seg for å reise hjem halvveis i sesongen og det var kun private årsaker til beslutningen.

Han ønsker å takke Kalle og Nils Kristian Myhre for at han fikk bo hos dem den første tida. Han var usikker på alt det nye og var i utgangspunktet egentlig hjemmekjær og hverdagen kretset om håndball på godt og vondt.

I dag bor David i Gøteborg og studerer til lærer i fagene Idrett og helse, Geografi, samt at han har igjen 4 år av studiene. Siste delen av sesongen 2016-17 spilte han i Anderstorp og fra sesongen 2017-18 har han spilt i Ørneredes HK i Gøteborg. De gjorde en bra sesong og via kvalifisering tok de seg opp til Håndballsligaen. Det ser han fram til. Da får han også se hva som skiller svensk og norsk herrehåndball.

David synes fortsatt håndball er moro og ønsker å spille på et så høyt nivå som mulig. Kombinasjonen håndball/studier fungerer veldig bra. Fanny og David har også planer om å komme til Elverum i løpet av sesongen å se en kamp.

Kan til slutt nevne at Elverum skal spille turnering i Gøteborg nå til helgen og der finner vi laget til David, Ørneredes, som en av motstanderne. Det ser vi fram til!

Ha en fortreffelig håndballhelg!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg