André Lindboe’s Elverum-karriere over! Sørlandet neste stopp! – Elverum

André Lindboe’s Elverum-karriere over! Sørlandet neste stopp!

Venstrevingen går til ØIF Arendal og forblir i Eliteserien

André Lindboe kom til Elverum i februar 2009, etter 9 og en halv sesong går veien videre for magikeren må venstrevingen. Utallige finter, trickskudd, høytflyvende flyvere og fabelaktige løp i svart og hvitt sitter fortsatt friskt i minne nå som tryllekunstneren går videre, til ØIF Arendal(!)

Lindboe kom til Elverum med en plan om å bli i 1,5 sesong, vi kan trygt si at det ble et par ekstra for venstrevingen som den gang kom fra Larvik og inn i Elverumstroppen. Siden den gang har han herjet med motstanderne både her hjemme i Eliteserien og ute i Europe i EHF Champions League.

Med 11 titler: 7 sluttspillgull, 1 NM-gull, 3 seriegull kan vi se tilbake på en fantastisk karriere i svart og hvitt for Larvik-gutten som også har en scoringsstatitikk ut av en annen verden. 1647 mål har den elleville vingen satt inn i motstandernes bur med Elverumsdrakta på seg!

I 2015/2016 sesongen dro han hjem tittellen som årets toppscorer i GRUNDIGligaen, fem ganger har han gått til topps som årets venstrekant i Eliteserien, det betyr halvparten av sesongene for Elverum.

I årets sluttspill dro Lindboe til med 59 scoringer og ble toppscorer, når Elverum slo ØIF Arendal i sluttspillfinalen, når går altså ferden videre til «erkerivalen» på sørlandet!

Historien om André Lindboe i svart og hvitt stopper imidlertig ikke ved landegrensene, han har også herjet ute i Europa. I 2017/2018 sesongen dro han hjem tittel for rundens lag 2 ganger, og kronet det hele med å bli rundens spiller i EHF Champions Leauge etter en fabelaktig kamp mot Kadetten Schaffhausen. 53 Cl-scoringer ble fasiten for Lindboe denne sesongen, i tillegg satte han 42 mål i 2016/2017 sesongen, og 64 mål i Elverums første Champions League-sesong noensinne i 2015/2016.

Med sine 1647 scringer for klubben totalt, er det ingen tvil om at André Lindboe har levert helt i toppen av norsk herrehåndball, gjennom sine 9,5 sesonger i Elverum. Det er vi utrolig stolte av og det er vel knapt en sjel som ikke har fått gåsehud i Terningen Arena etter lynvingens oppvisninger som har gitt deilige seiere og titler de siste 10 årene. Hans scoringer gjennom 9,5 år fordeler seg slik:  1006 i eliteserien, 161 i Champions League, 88 i E-cup, 249 i sluttspill, 124 i NM

André Lindboe har ikke bare levert for Elverum de siste 10 årene, han har også vært en bidragsyter for Christian Berges landslag oppgjennom årene. Han har notert seg for 59 landskamper på seniornivå, og satt inn 96 mål for Norge. 

André Lindboe har vært en bauta i Elverum gjennom tykt og tynt. En evne til å sette «fyr» på hallene, enten ved å terge motstanderne og deres supportere, eller ved å levere magi av ypperste merke foran en fullstappet Terningen Arena. Nå går veien videre for en en majestet på venstrevingen og fra straffemerket, og nye vil få sjansen.

Andrés fantastiske Elverum-karriere skal selvfølgelig takkes av på en hederlig måte, og vi kommer tilbake til dette ved en senere anledning.

Vi ønsker André Lindboe lykke til i ØIF Arendal, vi ses igjen på parketten!