Bakspilleren som ble kant- – Elverum

Bakspilleren som ble kant-

ikke bare en vanlig kant, men en kantspiller av internasjonal klasse.

For nesten 10 siden kom en ung, uskolert håndballspiller opp til Elverum etter en kort visitt i Sandefjord håndball. Gutten hadde noe helt spesielt ved seg, noe Christian Berge tidlig så. Unge Lindboe, som den gangen spilte bak i banen hadde en imponerende fysikk og et håndballhode som meget klokt. I tillegg var han en av få spillere som virkelig ga f**n i hva som skjedde hvis han ikke scoret på den siste ballen eller om han ikke traff på pasningen. Den uredde holdningen og vinnerskallen som Lindboe tok med seg fra Vestfold viste seg å bli gull verdt for de svarte og hvite i skogen.

 

Det var nok ikke bare fryd og gammen med Lindboe i starten i svart og hvitt. Som ung gutt som flytter ut fra gutterommet hjemme i Larvik ble hverdagen ikke alltid like lett. Det med kosthold og døgnrytmen mente Christian Berge at Lindboe ikke var god nok på. Christian innførte et meget strengt regime for unge Lindboe. 2-3 dager i uken måtte kantspilleren jogge ned til byen fra leiligheten sin på Søbakken. Der ventet det først frokost, og deretter bar det inn i styrkebua for å bygge opp fysikken til å bli en god bakspiller.

 

Men det var ikke bakspiller Lindboe skulle bli, selv om han helt sikkert selv fortsatt tenker at han er det. Morten Post valgte å ta sette seg på danskebåten etter at han hadde herjet noen sesonger på kanten. Berge så hvilke alternativer han hadde, og bestemte seg for å ikke hente inn noen nye. Lindboe skulle omskoleres til kant. Det var heller ikke sånn at Lindboe var helt ukjent med denne rollen. Lindboe hadde landslagssamlinger som kantspiller for yngre landslag, og dette var uten å ha spilt kant. Så til og med landslagsledelsen så potensialet til spilleren som har scoret flest mål i elverumsdrakta.

 

Sesongen etter ble Lindboe virkelige gjennombrudd i den svarte og hvite drakta. Med sine utrolige fysikk i form av spenst, hurtighet og et håndledd ut av en annen verden ble han raskt en publikumsyndling i Elverumshallen og i Terningen Arena. Lindboe var ikke bare en god håndballspiller. Utenfor banen ble han også flinkere og flinkere til å ta seg av unge håndballfans som ville ha en prat med idolet sitt. I alle år har lynvingen vært helt der oppe på toppscorer lista, samtidig som han har vært en publikumsyndling for fansen.

 

Lindboes Elverumskarriere endte altså med hele 11 titler. 7 sluttspillgull, 1 NM-gull og seriegull. Med hele 1647 mål for klubben så kan vel man si at han har vært en av de viktigste årsakene til at Taiga`n og de svarte og hvite har blitt en smule bortskjemte med gull de siste årene. I årets sluttspillfinale hadde også Lindboe ett straffeshow ut av en annen verden på svimle Arendalkeeper.

 

Nå er det Arendal som kommer til å nyte godt av ferdighetene til André Lindboe det neste året. Vi i Elverum håndball ønsker Lindboe lykke til, og samtidig takke for titlene og minne som du har vært med på å skape.