Den «nye» Elverumstroppen klar for 2018/2019 sesongen! – Elverum

Den «nye» Elverumstroppen klar for 2018/2019 sesongen!

Inn og ut gjennom sommeren, slik ser troppen ut foran seriestarten!

Det har som normalt vært en del utskiftninger i troppen siden vi tok en liten håndballferie etter sluttspillfinalen. Hvert år kommer nye krefter til og andre velger å søke lykken i andre klubber. Vi gir deg en liten oppdatering på hvilke endringer vi har fått i troppen siden forrige sesong.

Med 6 spillere ut og 7 spillere inn i troppen blir det en del nye ansikter og dermed også nye muligheter. Med en ny Champions League sesong i vente, NM-kamper og en Eliteserie som blir hardere og jevnere, venter en ny krevende sesong der alle må bidra for å løfte laget og klubben til nye høyder.

Her er endringene som er gjort foran den kommende sesongen,  og som skal skrive klubbens historie framover!

 


Spillere ut:

Strekspiller – Aleksander Børresen (legger opp)
Legger opp for andre gang (!) kom tilbake etter en liten sommerferie i fjorårssesongen og bidro sterkt med sin rutine i Champions League. Nå sier han stopp og har lagt håndballen på hylle for alvor skal vi tro den ruvende strekspilleren. Børresen har vært Elverumsspillere i en mannsalder og vært en sterk bidragsyter til å løfte klubben dit den er i dag!

 

Høyreving – Kevin Gulliksen (GWD Minden, Tyskland)
Kevin Gulliksen kom til Elverum fra Bækkelaget forrige sesong og brukte knapt en måned på å gjøre navnet sitt kjent ute i Europa. Med sitt storspill i EHF Champions League og i Eliteserien går turen nå videre til Tyskland og Bundesligaen, der venter GWD Minden. Her blir Kevin lagkamerat med en tidligere Elverumsprofil, nemlig Magnus Gullerud. Hele 129 Eliteseriemål er bokført på den lynraske vingen.

 

Høyreback – Nikolaj Mehl (Fredericia HK, Danmark)
Etter 4 år i svart og hvitt, og etter utallige sleggekast som har satt motstandernes keepere ut av spill velger Nikolaj Mehl nå å ta turen videre. Mehl kom til Elverum dra Drammen i sin tid og har vært en viktig bidragsyter i troppen, ikke minst i Champions League. Nikolaj er kanskje ikke den spilleren som står bokført med flest mål, men at han er en av spillerne i svart og hvitt med flest målgivende pasninger er det liten tvil om. Nå drar dansken tilbake til sitt opphavsland og skal spille for Fredericia HK i Danmark.

 

Venstreback-Richard Hanisch (IFk Skövde, Sverige)
Det ble med en sesong i Elverumsdrakta for svenske Richard Hanisch. Han kom foran fjorårssesongen til Elverum fra svenske  IFK Kristianstad og har vært en viktig bidragsyter gjennom en hard sesong for Elverum. Avgjørende i flere av sesongens sluttspillkamper og en uredd spiller som ga oss mye å juble for i sin tid for klubben. 66 mål står svensken oppført med i sesongens Eliteserie, det må sies å være et sterkt bidrag i sin første og eneste sesong for Elverum, hvertfall så langt. Nå går turen videre tilbake til Sverige og til IFK Skövde.

 

Målvakt – Vegard Bakken Øien (Nærbø, Norge)
Vegard Bakken Øien er en av spillerne som har kommet hele vegen opp fra Elverum Håndball Yngres avdeling. Han har stått bak Morten Nergaard i kampen om keeperplassen og jobbet hardt i årevis for å etablere seg i toppen. Den siste sesongen har det for alvor vist seg at Bakken Øien har en stjernekeeper i seg. Han måtte steppe inn i Champions League for en skadet Morten Nergaard og ga alt. Han sto fram mot blant annet RK Gorenje Velenje og dro fram en dobbeltredning av de skjeldne som velfortjent ble en av årets 30 beste redninger i EHF Champions League. Kampen om keeperplassen i Elverum har vært hard, men en sammensveiset gjeng har støttet hverandre og vært viktige for troppen. Nå går imidlertid vegen videre for unggutten fra Styggberget, som nå skal vokte buret for den nyopprykkede Eliteserieklubben Nærbø, som blant annet allerede huser den tidligere Elverumsspilleren Steffen Stegavik.

 

Venstreving – André Lindboe (ØIF Arendal, Norge)
Etter 9,5 sesong i svart og hvitt, med 1647 scoringer for Elverum er André Lindboes Elverum-karriere over. En magiker som vil bli savnet, men som nå får nye muligheter i ØIF Arendal. Dermed er det duket for flere møter med Lindboe i Terningen Arena.
André Lindboe har tatt Terningen med storm i svart og hvitt, herjet i Champions League og tatt tittell etter tittel med Elverum. Årets toppscorer i GRUNDIGligaen 2015/2016, to ganger på rundens lag i Champions League og rundens spiller mot Kadetten Schaffhausen i CL. Vi kunne dratt fram tusen øyeblikk med André Lindboe, vi har alle våre favoritt-minner og det Lindboe har levert i Elverumsdrakta har gitt en hel håndballnasjon gåsehud. Landslagsspill og kunstnerferdigheter de fleste bare drømmer om, det er bare å ta av seg hatten for en flott karriere i svart og hvitt og ønske Larvik-gutten god tur videre på reisen!

 


Spillere inn:

 

Høyreback – Lukas Sandell (Ystad IF, Sverige)
Svenske Lukas Sandell kommer fra Ystads IF og har skrevet en toårskontrakt med Elverum Håndball. Han er en ung  gutt som de siste årene har spilt i Ystad IF som makker med Kim Andersson (tidligere svensk landslagsspiller), og han har gått gradene i yngres landslag i Sverige oppgjennom. Han er hentet til Elverum Håndball for å styrke troppen på høyre bakspiller-posisjon. Sandell er en hardtskytende unggutt, som fylte 21 år, i februar. Han har 3 U-landslagskamper i sekken, og 26 junior-landskamper.
Den svenske høyrebacken har også europeisk erfaring med klubbhåndball, Han scoret 20 mål når Ystad spilte EHF Cupen i 2015/2016 sesongen, 6 av dem satte han mot CSM Bucuresti. Sandell ble kåret til «årets talent» i sydøstre Skåne i 2016, og har til tross for at han har hatt en av verdens beste håndballspillere (Kim Anderson) som konkurrent på sin posisjon i Ystad, vist at han har evne og kapasitet til å avgjøre kamper.

 

Målvakt – Jesper Johan Gulliksen (Herkules, Norge)
Den unge og lovende Jesper Gulliksen fra Herkules er det nyeste tilskuddet til keepertrioen i svart og hvitt! Jesper Gulliksen er født i 1999 og blir 19 år til høsten, nå har han skrevet en 3 års-kontrakt med Elverum og skal utvikle seg og kjempe om spilletid med Emil Kheri Imsgard og Morten Nergaard. Gulliksen kommer fra Porsgrunn og har de siste årene herjet i Skiens klubben Herkules sitt andrelag, og titt og ofte stengt buret også for førstelaget. Med 2.laget i Herkules har han blant annet stått opp mot Elverums rekruttlag i den nasjonale Lerøyserien og vist gode takter, det er blitt lagt merke til.

 

Venstreback – Simen Holand Pettersen (Sandefjord, Norge)
Simen Holand Pettersen kommer fra den gamle storklubben Sandefjord som nå spiller i 1. divisjon hvor han har herjet de siste sesongene. Nå er han klar for Elverum med en 3-års kontrakt!
I fjorårets sesong scoret han 135 spillemål (+16 straffer).  Han spiller også på juniorlandslaget (LM98). Fra tidlig alder har han skutt med begge hender, men det er høyre som er favoritten. Nå går turen til Elverum og eliteseriespill til høsten igjen og vi gleder oss til å se Simen i Elverumstrøya!

 

Høyreving – Sigvaldi Gudjonsson (Århus, Danmark)
Elverum Håndball har inngått en 2.årskontrakt med det islandske vingtalentet Sigvaldig Gudjonsson. Han er en 24 år gammel høyreving og kommer fra danske Århus. Han har allerede gjort seg bemerket i gjennom flere klubber og er kjent med å levere. Blant annet tok han DM-gull (danske mesterskapet) med Århus U-18 i 2011/2012 og derfra har reisen vært flott for den fortsatt unge høyrevingen.
Han har også fått sin sjanse på det islandske landslaget A-landslaget hvor han har scoret 3 mål på 3 kamper. Fortsatt ung og i startgropa der enda. Gudjonsson har likevel fått herje på både U-18 og U- 20 landslaget til Island, og har vist seg som en spiller man kan regne med i framtiden. Han var blant annet med når det islandske landslaget spilte landskamper i Terningen Arena, i fjor.
Sigvaldi Gudjonsson har allerede en rekke klubber bak seg før turen nå går til Elverum fra sommeren av. Han har blant annet spilt i Vejle Håndbold, Skovbakken og Bjerringbro-Silkeborg før turen gikk til Århus der han har oppholdt seg de siste 3 sesongene.

 

Vensteback- Jonas Myreng Elverhøy (Elverum Handball, Norge)
Jonas er ingen nykommer i Elverumstroppen i den forstand, men har nå fått sin første kontrakt med Elverum som strekker seg over 3 år. Jonas fikk sin Eliteseriedebut mot Bodø hjemme i februar, og brukte 10 sekunder på å dundre inn et velplassert mål som fikk hele Terningen Arena til å stå på tå! Nå kan vi forhåpentligvis vente oss mer fra den 17 årige ungutten fra Hernes, som også har vært en del av de norske U-Gutta (LM-00) den siste tiden.

 

Venstreving – Alexander Westby (Bodø, Norge)
Alexander Westby er en racer av en ving og har de siste to sesongene befestet sin posisjon i øvre sjiktet av toppscorertabellen, det har blitt tilbakelagt mange kontringsløp fra denne gutten som nå er klar for en to årskontrakt med Elverum Håndball Herrer.
25-åringen har spilt i Bodø siden 2013 og har vært en av målgarantistene for laget fra nord, han var også en viktig brikke i å ta Bodø til cufinalen i desember, nå ser han nye muligheter i Elverum som er godt vante med et hurtig spill som passer godt for kantene. Westby har også fått sine muligheter på landslaget og vil nok i likhet med sin makker fra Bodø, Endre Langaas jakte mer landslagsspill når de nå ikler seg svart og hvitt fra neste sesong.

 

Strekspiller- Endre Langaas (Bodø, Norge)
Endre Langaas fra Bodø Håndballklubb har signert en 3.årskontrakt med Elverum. Langaas er en skikkelig fighter på linja og har gjort fått mang en Eliteseriekeeper til i riste på hodet de siste sesongene, der han har herjet og scora over 100 mål fra linja forrige sesong.
Den 26 år gamle linjespilleren har vært en viktig del av rekruttlandslaget og jakter en plass i A-lagstroppen til Christian Berge. En spiller som er virkelig effektiv framover og aldri har vært redd for å gi julig i forsvar heller, nå blir han en av de «kortere» gutta i Elverumstroppen som er vant med 2 metersspillere på linja.
Han var en viktig brikke i å ta Bodø til en Cupfinale i desember.
Han kom i sin tid til Bodø som 19. åring og trønderen har vist klasse for de blå og gule gjennom en årrekke både fremover og bakover. Strekspillere med over 100 scoringer i en sesong er ikke hverdags i Eliteserien. En skikkelig fighter på linje venter kommende sesong!

 

5. september braker det løs mot Nærbø i Terningen Arena, derfra og ut er det #SammenForElverum som gjelder gjennom en knalltøff sesong!