Historie fredag: «Hvor ble han av?…» -Jørgen Bakke – Elverum

Historie fredag: «Hvor ble han av?…» -Jørgen Bakke

God fredag!

Vi fortsetter jakten på tidligere spillere i Elverum og lander denne gangen keeper Jørgen Bakke inn i historien.

Jørgen er ekte Lillehammergutt, men flyttet til Elverum i 2011 for å spille håndball. Imidlertid spilte han for LFH09 ut den sesongen, men meldte overgang til Elverum håndball i 2012. Men med Morten Nergaard og Vegard Øien som målvakter fra før, så tydet mye på at det kunne bli mest 2. div. spill. Det skulle vise seg å bli en riktig antakelse. Jørgen ønsket imidlertid å spille flere kamper som betydde noe og det var hovedgrunnen til at han ønsket å forlate Elverum. Men han har et minneverdig øyeblikk fra Terningen Arena da han debuterte i Postenligaen. Først kaster han ballen i hodet på dommeren for deretter å redde påkommende straffe! Herlig!

Han fikk prøvespille for flere norske klubber. BSK var ett av dem og der hadde han en god trening. Men det ble tatt en avgjørelse om klubbovergang og valget falt til slutt på svenske HK Varberg foran 2015-sesongen. En fantastisk fin by og veldig hyggelige og imøtekommende mennesker. HK Varberg har imidlertid ligget «brakk» i en del år, men var nå på vei oppover igjen. I år spilte de kvalifisering til Eliteserien. Men året i HK Varberg ble ikke som han hadde sett for seg. Allerede i første treningskamp i august første året fikk han en strekk (hamstringen) som førte til flere uker på sidelinja. I desember samme år var han uheldig igjen og ble sykmeldt på grunn av hjernerystelse etter å ha fått et skudd i hodet. Men vårsesongen ble en personlig opptur og HK Varberg ender som nummer 6 i serien. Men på grunn av en dårlig rygg velger han å reise hjem etter sesongen.

Håndballfremtiden er noe usikker, men da LFH får spørsmål om spill i 2. divisjon slo han til. Nå er han igang med oppkjøringa til ny sesong og tror det kan bli en spennende sesong på Lillehammer. De har fått inn flere navn med eliteserie- og 1. div. erfaring. Kanskje LFH kan skape ny interesse for håndballen i Gudbrandsdal-regionen, så dette lover godt.

Jørgen jobber idag som lærer på NTG-U (Norges Toppidretts Gymnasium Ungdom) på Lillehammer i fagene idrett, matematikk og Miljø&Helse.

For egen regning legger jeg til at Jørgen ble kåret til årets LFH09-er 2017/18. I tillegg ble han tatt ut på Beach håndball landslaget i 2018.

Under sin tid i Elverum fikk han med seg spill i:
– EHF-cupen i 2012/13
– EHF-cupen og CL 2013/14.
– EHF cupen 2014/15

Vi ønsker Jørgen Bakke lykke til med håndballen og lærergjerningen på Lillehammer!

God helg til dere alle!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg