Steffen Stegavik: -«Litt ekstra spesielt å spille mot Elverum» – Elverum

Steffen Stegavik: -«Litt ekstra spesielt å spille mot Elverum»

Stegavik klar for å innta Terningen Arena sammen med nyopprykkede Nærbø 5.september.

Det nærmer seg endelig tiden for å kaste igang en ny Eliteseriesesong. Gleder du deg til å komme igang?

-For de lagene som ikke spiller i sluttspill i Norge er jo ferdig i slutten av mars, så nå har det nesten vært ett halv år med kampfri.
Så JA, jeg lenger veldig etter å komme igang med en ny sesong og viktige kamper.

Nyopprykkede Nærbø møter fjorårets seriemester og sluttspillmester Elverum i Terningen Arena til sin første Eliteseriekamp. Er dere klare for å sette standarden for sesongen?

-Det er vel ikke i Terningen Arena vi skal sette standaren for årets sesong. Vi har fått en tøff start med årets terminliste der vi starter mot Elverum og Arendal i våre to første kamper. Så om vi står med 0 poeng etter de to kampene så håper og tror æ ikke det bli standaren for sesongen 🙂

I vår fikk du plass på Elverums Wall Of Fame, nå skal du ut i kamp om poengene mot laget du har uttallige kamper for. Det må vel være litt spesielt?

-Å bli innledet i Wall of Fame var en stor ære for meg. Elverum er nok det laget som kommer til å stå meg nærmest for alltid og som føles som min «hjemmeklubb», Så det er nok ikke uten grunn at jeg har kommet tilbake og spilt for Elverum to ganger.
Det er selvfølgelig litt ekstra spesielt å spille mot Elverum, men jeg er profesjonell nok til å la de følelsene ligge når dommer blåser i fløyten.

Det er langt ifra første gang i karrieren du kommer til Elverum med et annet lag, og overraskelser har du hatt med deg titt og ofte. Hva har dere på lur nå, som skal sikre poeng mot Elverum?

-Nei, det kan æ ikke røpe her ihvertfall. Men dere skal få se at Nærbø i år skal være ett lag som aldri gir opp.

Taiga’n har du hatt både med og mot deg oppgjennom karrieren. Hva trives du best med, og har du forberedt dine lagkamerater på hva som venter i Terningen Arena?

-Selvfølgelig trives man best med Taiga´n. Det er jo Norges beste supporter-gruppe.
Guttene på laget gleder seg veldig til å komme til Terningen for å oppleve den stemningen i hallen og med Taiga´n i spissen.
Men vi gleder oss også til å få besøk av dere til Nærbø så vi får vist frem at Nye Loen og stemningen der nede. For det minner meg mye på hva som møtte oss nykomlinger i Elverumshallen i 2007/08 sesongen når det gjelder stemning.

Du har både titler i Eliteserie, Champions League spill og mye mer i bagasjen. Hva er det du kan bidra med for å gi Nærbø en flying start på tilværelsen i den øverste divisjonen?

-Jeg har nå vært i Nærbø i 1 1/2 år, så jeg skal ikke bidra med så mye mer enn det jeg har gjort tidligere. Laget består i hovedsakling av unge lokale gutter med stort potensiale som blir bedre og ikke minst håndballklokere for hver dag som går. Så nå når vi skal opp ett nivå til elite i år. Så tror jeg vi skal ta tiden til hjelp før vi forhåpentligvis etter hvert klarer å stabilisere oss opp mot ett elitenivå i hver kamp.

Elverumsingene har sitret etter å komme igang igjen med sesongen og det er ventet full trøkk fra første kamp når du og Nærbø tar turen 5.september.
Har du noen spesielle forventninger til Terningen Arena nå, du som kjenner byen?

-Jeg forventer som alltid i håndballbyen Elverum at Terningen fylles opp til randen på første seriekamp for sesongen.
Det er tre måneder siden sist match så jeg regner med hele byen savner å se topphåndball i byen nå.

Dere slo ØIF Arendal i finalen av Skjærgårdslekene i sommer, gratulerer med det! Det må jo virkelig ha satt fyr på selvtillitten deres gjennom oppkjøringa?

-Takk for det!
Men som en som har vært med mange år på treningskamper så skal vi legge liten vekt på dette. Det er noe helt annet og spille fjerde treningskamp på 3 dager enn om man skal spille en kamp i uka om poeng og er fult restituert.
Samtidig kommer taktikk inn i bilde, hvordan brukes spillerstallen etc.

Men skjærgårdslekene ga oss et veldig godt utbytte treningsmessig og resultatene viser at på gode dager så kan vi kanskje spise kirsebær med de store.

Du ankommer med et nytt lag til Terningen Arena og Elverum er deres første motstander i Eliteserien denne sesongen. Hva tenker du om Nærbøs muligheter mot den regjerende seriemesteren?

-Som sagt tidligere så har vi kanskje fått den verst tenkelige åpningen på Eliteserien med å få regjerende mester på bortebane. Men vi starter på 0-0 så får vi se hva resultattavla viser kl 22.00 på Onsdag.
Vi skal i hvert fall ikke gi oss før dommerne har blåst av for kampen.

Søndag slippes billettene til sesongens første Eliteseriekamp mot Nærbø. 5. September! Er du klar med appen?