Storseier mot Vestby, sendte Elverum videre i cupen(!) – Elverum

Storseier mot Vestby, sendte Elverum videre i cupen(!)

Publikumsfest, målkalas og høyt tempo når Elverum slo Vestby 61-21(!)

En 53 år gammel Vestbykeeper, og et lag med høy snittalder sto foran en enorm oppgave når Elverum kom på besøk onsdag kveld, for å spille 2.runde av cupen.

Et Elverum-lag som fikk sin første tellende kamp for sesongen, etter en del spillerutskiftninger i troppen var klare til dyst.

Med en uke til seriestart skulle Vestby gjøre et forsøk på å stoppe et Elverum som gjennom forsesongens treningskamper har vist at et høyt tempo kan bli en spesialitet for sesongen.

Det er ikke overraskende Elverum som får styringen på kampen relativt tidlig med Alexander Westby som første målscorer, deretter sto det 1-1 og nesten 2-1 til Vestby, men Elverum setter opp tempoet fra start og setter standarden for en ny sesong fra de svarte og hvite tidlig. Vestby har derimot ingen planer om å la Elverum få slippe igjennol uten kamp. For det skal ikke stå på innsatsen fra de blå denne onsdagskvelden.

Elverums rutine, taktikk og tempo viser seg fort å bli i overkant å stå imot over tid, og målene begynner for alvor å renne inn.

Til pause er stillingen 12-27, og Elverum har startet kjøret og er klare for å vise sin utholdenhet. Et Elverum som forøvrig kjører stor rullering på laget denne kvelden, og alle får bli kjent med ballen.

Tidlig i 2.omgang er Elverum oppe i en 31-12 ledelse. Didrik Linderud, Stian Mogen og Jonas Elverhøy får mye tillit og får sine muligheter til å kaste  seg inn i målprotokollen.

Etter 18 minutter av 2.omgang sto det 17-49 på tavla, og Elverum fortsatte herjingen. Jonas Elverhøy fåe æren av å sette Elverums mål nr 50. For kvelden og 60 målsgrensa er innenfor rekkevidde. Emil Kheri Imsgard vokter buret for Elverum.

19-56 står det på tavla med 5 minutter igjen å spille, men Haugan i Vestby-målet gjør det han kan for å unngå at Elverum runder 60 scoringer. Elverum slurver litt og Haugan står opp og redder.

Men det holder ikke for et Elverum som er sultne på måloppnåelse, Stian Mogen dundrer inn Elverums mål nr 60, i det Elverum tar en 60-20 ledelse.

Det er ingen tvil om at uansett resultat så ble det en festkveld i Vestby. 3.divisjonslaget får møte det som for tiden er Norges beste lag, og det blir en heidundrene håndballfest for de frammøtte, og et målkalas av de skjelden foran en fullsatt arena.

61-21 ender det i Vestby, 40 måls-seier til Elverum og ROS venter som motstander i 3.runde for Elverum. Det blir scoringsrekord på Elverums dermed scorer hakket mer enn 1 mål per minutt.

Begge lag jobbet godt gitt sine forutsetninger, med flere divisjoner i forskjell er det likevel godkjent for Vestby tross at resultatet på tavla ga et solid nederlag.

Elverums kantspillere får en god dag på jobben, viser at de kommer til å kontre inn mange mål for Elverum den kommende sesongen, deriblant blir Didrik Linderud banens beste. Sigvaldi Gudjonsson fikk herje i 1.omgang, den nye høyrevingen som som slet litt med skader i oppkjøringen fikk det endelig til å klaffe i sesongens første tellende kamp.

Nå er vi igang for alvor, søndag møter vi ROS på bortebane i ROS -arena i cupens 3.runde. Før sesongstart i Eliteserien går av stabelen mot Nærbø hjemme neste onsdag!

Det er på sin plass å takke Vestby for en fantastisk kveld og et vidunderlig arrangement. Fullsatte tribuner og herlig stemning, ingen sure miner og en kamp for historiebøkene! Takk for denne gang!

Apelgren er stoefornøyd med resultatet og oppvartningen fra Vestby!