Apelgren og Co klare for å kaste igang sesongen med Avkast og publikumsfest – Elverum

Apelgren og Co klare for å kaste igang sesongen med Avkast og publikumsfest

- La folkefesten begynne!

Lørdag 1.september er det tid for å dra igang håndballsesongen for Elverum Håndball, med Avkast på Kremmertorget foran Eliteseriepremieren 5.september.

I forkant av sesongstarten og årets avkast har vi tatt en prat med trener Michael Apelgren, som er både spent og oppglødd etter å komme igang igjen med tellende kamper.

Den bredeste troppen

En lengre pause har gitt Elverumsspillerne velfortjent pust i bakken etter fjorårets sesong, men sesongpause betyr også utskiftninger på laget, helt naturlig sier trener Michael Apelgren.

– Et lag som Elverum som får muligheten til å spille på dette nivået, med Champions League og mye oppmerksomhet, må være forberedt på at det blir en del utskiftninger. Det er vi først og fremst glade for, for det betyr at vi har gjort mye riktig, da vi har vært et springbrett for spillere til blant annet Bundesligaen.

-Det gir oss også muligheten til å hente nye spillere, tenke nytt og bredere. Nå har vi en treningsvillig tropp som er bredere enn noen gang, vi savner kanskje litt rutine vil noen si, men vi veier det opp med bredden i troppen og ser mulighetene.

Tørr tenke stort 

Sesong etter sesong har Elverum blitt bedre og bedre, tatt nye skalper ute i Europa, til tross for utskiftninger i troppen sesong etter sesong. Elverumstreneren er ikke redd for å si det som det er.

– Det er ingen hemmelighet at vi sikter høyere i Champions League enn fjorårets, og det skal jo godt gjøres å få en bedre poenguttelling uten å gå videre fra gruppespillet, så det er helt klart målet der framme, men det krever sitt.

– I årets gruppe kan vi like gjerne ende med null poeng som å gå videre, det er langt ifra noen walkover som venter oss i Champions League denne høsten, selv om vi tørr tro på oss selv mer enn vi kanskje har turt tidligere, er det helt klart at vi står en tøff høst i vente. Det er jo det vi elsker!

Jevner seg til i Eliteserien

Flere lag har de siste årene meldt seg på i Eliteserietoppen, og en spennende sesong står i vente her hjemme også, uten tvil mener assistenttrener Raymond Hamar

– Det har blitt jevnere, flere lag har overrasket den siste tiden, og det skal bli spennende å se om det holder over tid. Norsk håndball er på rett veg, og det gir nye muligheter. En framtid der den norske ligaen blir bedre og bedre, øker også sjansene for å beholde spillere over lengre tid, noe som igjen kan styrke sjansene i blant annet Champions League.

I rute for seriestarten og Champions League

Til tross for utskiftninger og svingende resultater i oppkjøringen, er Apelgren klar på at troppen nå skal være godt i rute til seriestart.

– Vi har trent mer og bedre enn noen gang, vi har lagt bak oss 8 treningskamper som har gitt oss svar på mye og vi har hatt tid til å justere inn mot sesongen. De nye tar systemene fort, og vi har en veldig treningsvillig og sammensveiset gruppe, som virker veldig klare for å komme igang med de tellende kampene.

Publikum blir viktig

Full hall har gitt Elverum viktige krefter i kampen om poengene i sesong etter sesong, den 8.spiller blir bare viktigere og viktigere når målene blir høyere og konkurransen hardere, mener en oppglødd Apelgren.

– Den magiske stemningen vi har hatt hjemme i Terningen Arena har vært en av våre store fordeler, som også har fulgt oss på bortebane.
Å se en hvit hall runge taktfast for å heie fram laget mot gull legger seg på netthinnen.

Og en gladnyhet i sommer gjør ikke publikum mindre viktig, mener trenerne.

-At vi fra denne sesongen får fem kamper i semifinalen og finalen i sluttspillet er helt vanvittig. Bare se for deg fjorårets sluttspillfinale over 5 kamper i stedet for 3. Det er en gavepakke til supporterne våre, og gir maksimal nerve i kampen om Champions League-plassen. En skikkelig publikumsfest som gir kampene en helt egen energi!

Må være påskrudd hele vegen

Apelgren er klar på at dersom man skal lykkes i å nå målene for sesongen, krever det full konsentrasjon og optimisme uansett motstander.

– Vi trenger publikum i ryggen, vi må være skjerpet og vi må jobbe steinhardt mot målet. Men alt er mulig når vi står #SammenForElverum

Hva kan vi forvente av årets avkast?

-Vi satser på at det skal gi oss og supporterne våre en boost inn mot sesongen. De nye spillerne får muligheten til å møte sine nye supportere, det gir en god stemning og godt humør foran den viktige sesongpremieren mot Nærbø og kampene som venter.

– Det er viktig for oss å gi noe tilbake til de som støtter oss gjennom sesong etter sesong, Avkast er en flott anledning til å sette standarden for håndballfestene som venter utover høsten. Med hundrevis av supportere på første trening, er forventningene høye i både troppen og i supportergruppa, det skal være sikkert!

Avkast på Kremmertorget
Årets Avkast går av stabelen på Kremmertorget lørdag 1.september fra 12:00-15:30.

Program
12:00-14:30 EHHs stand åpent
Salg av sesongkort og supporterutstyr
Salg av billetter til EHH – Nærbø IL
Konkurranse med gevinst til alle som laster ned appen/kjøper billetter

12:30-14:30 Sparebank 1 Østlandets stand åpent
Konkurranse med quiz

13:30-14:30 Spillerne signerer autografer ved stand

12:00-15:00
Kom og se Elverum Håndballs spillerbuss utenfor hovedentréen til Kremmertorget
Konkurranse med forflytting av baller

12:00-14:30
Ved scenen blir sluttspillpokalen og seriemesterpokalen utstilt. Benytt sjansen til å ta en selfie sammen med trofeene

12:00-14:30
Elverum Håndball griller gratis pølse til alle

13:30-14:15
EHHs maskot Hugo Hubro går rundt på senteret og deler ut is og ballonger til barna

14:30-15:15
Presentasjon av dametruppen og herretroppen på scene ved rulletrappen

Speaker: Tor Inge Martinsen

Vel møtt til årets Eliteserie Avkast på med Elverum Håndball på Kremmertorget!