Historie fredag: -«Hvor ble han av?….» – Rolf Aleksander Sandberg – Elverum
Foto: Anita Høiby Gotehus og Randi Undseth/Østlendingen

Historie fredag: -«Hvor ble han av?….» – Rolf Aleksander Sandberg

God fredag!

Vi fortsetter vår lille reise blant tidligere håndballspillere i Elverum og lander denne gangen Rolf Aleksander Sandberg som forteller:

«Jeg flyttet til Elverum etter 1. året på Videregående. Etter samtale med Jon Refset bestemte jeg meg for å satse videre på håndball i Elverum. Når man flytter alene såpass ung er det fort gjort å forsømme visse deler av tilværelsen som idrettsutøver. Etter flere sesonger der jeg følte at jeg ikke fikk ut potensialet mitt, bestemte jeg meg for å gi satsingen et skikkelig forsøk. Det siste året før jeg ble tatt opp i A-stallen, trente jeg to økter på egenhånd i tillegg til fellestreningene hver dag.

Jeg studerte ernæring og gikk dette året ned 20 kilo som følge av en skikkelig bra og konsekvent kostholds- og treningshverdag. Jeg var i min livs form da jeg våren etter ble tatt opp i A-stallen. Tiden her var ekstremt spennende og ga meg opplevelser jeg aldri ville vært foruten.
Spesielt gode minner er CL-kvalifiseringskampene i Portugal og Frankrike. Selv om vi ikke nådde helt opp den gang, føltes det som en veldig solid pekepinne på hvor nær klubben var på dette nivået.

Selv slet jeg mer enn jeg tror noen egentlig visste om min skade i skulderen. Jeg ble etter hvert svært frustrert over at skuddene ikke ble som jeg hadde tenkt ute på banen, samtidig som jeg slet med mange små skavanker i ankler og en nesten-hamstring. Dette kombinert med at jeg syntes alt var vanskelig økonomisk. Å kombinere studier, jobb og håndball gjorde at jeg bestemte meg for å fokusere på studier og karriere. Jeg ga meg ganske impulsivt og plutselig med håndballen og det før jeg egentlig hadde kommet skikkelig i gang.

Jeg har ikke sett en eneste kamp i Terningen Arena etter at jeg ga meg. Jeg tror rett og slett jeg ble mett på håndball. Jeg savner absolutt garderobe kulturen og prestasjons miljøet, men det har også vært befriende å slippe denne livsstilen der det ikke er rom for mye annet.

I ettertid har jeg tatt Bachelor i eiendomsmegling. Jeg har også fått muligheten til å drive litt med Stand-up. Dette har gitt mersmak og åpnet flere spennende dører som jeg ønsker å utforske i tiden framover.

Til daglig jobber jeg nå som ass. kjøkkensjef og kokk på Egon i Lillehammer. Planen er i utgangspunktet å jobbe der fram til neste sommer og deretter å jobbe som eiendomsmegler. Men om planene forandres undervegs vet man aldri……

PS! Rolf sin første stand-up på Soundgarden finner du som en link på YouTube. ds

Legger til at Rolf fikk med seg:
– EHF CUP 2013-14
– EHF CL 2013-14
– EHF CUP 2014-15

Lykke til Rolf med både Stand-up og jobber i framtida!

God håndballhelg til dere alle!

Skrevet av
Hein S: Ekeberg