Elverum videre til cupens 4.runde! – Elverum

Elverum videre til cupens 4.runde!

ROS - Elverum 24-38

Etter onsdagens seier mot Vestby i cupens 2.runde, var det allerede søndag duket for cupes 3.runde, på bortebane mot ROS.

Endre Langaas setter Elverums første og Elverum går opp i 1-0 deretter blir det mye klabb og babb for begge lag, og fortsatt 1-0 etter 3 minutter, ROS utligner, før Lukas Sandell setter 2-1 for Elverum, og Sivaldi Gudjonsson får seg en trøkk i beinet, men er heldigvis raskt på beina igjen. Morten Nergaard vokter buret for Elverum og gir Elverum muligheten til å øke til 4-2.

ROS henger godt med fra start, etter 10 minutter står det 6-3 på tavla, og Elverum er i ferd med å få et slags grep om kampen, men slurver litt innledningsvis.Med 7-3 på tavla tar ROS timeout, tydelig at Elverum etter en ti minutters tid hadde slått hull på taktikken til ROS.

To raske skudd og mål fra ROS kommer fort og 7-5, før Sandell putter på til 8-5.

Etter et drøyt kvarter settes Kristian Ørsted inn for Endre Langaas på streken, mens Holand Pettersen kommer inn for Poklar. Sandell er i scoringshumør for Elverum, og 12-6 er stillingen etter 16 minutter og ROS-keeper Granum blir byttet ut. Samtidig kommer Burud inn for Sandell, det er tydelig at Apelgren vil teste hele laget.

Hos ROS er det Borch og Kristiansen som leder an, og må jage for å henge på Elverum som har fått et godt driv og lykkes spesielt fra høyresiden i første del av kampen. Så er det Westby på venstresida som åpner scoringsshowet og dundrer inn to kjappe til 17-9. Elverum viser at de har bredden, ROS begynner å få problemer med å stå imot presset, Michael Apelgren tar timeout, det mangler fortsatt litt tempo i kampen.

Kampens første tominutter går til Orri Jonsson, som også gir straffe til ROS, den sitter og det står 17-11. Hogseth i ROS-målet har funnet formen, Elverum gjør det litt for enkelt for seg selv og det tar nesten 7 minutter får Elverum scorer sitt 18.mål. Til pause står det 19-12 i ROS-arena.

Jesper Johan Gulliksen går inn for Morten Nergaard etter pausen, og tidlig i omgangen pådrar Tine Poklar seg en 2.minutter, det gir ROS rom og de reduserer til 13-19, med omgangens første scoring.

24-16 er stillingen 8 minutter ut i 2.omgang, Jesper Gulliksen debuterer i tellende kamp og gjør en god jobb bak i Elverums-buret, Elverumsforsvaret har litt og jobbe med, men det sitter godt framover, til tross for litt problemer med å få ballen inn i ROS-kassa. Westby legger på til 27-19, det er stadig en 8 målsledelse til Elverum, ROS gir ingenting ved dørene og kjører det presset de har.

Elverum setter inn sluttgiret for kampen Alexander Westby opp til 33-21, 21 minutter ut i 2.omgang. Didrik Linderud setter straffe for Elverum opp til 37-24, før Orri Jonsson jobber fram sin 3.straffe og Linderud er igjen på plass, setter punktum for kvelden med 38-24, og alle Elverumsspillerne tegner seg på scoringslista i kveldens kamp.

Det blir mye bom og stolpeskudd denne søndagskvelden, men likevel en trygg 14 målsseier og avansementet til cupens 4.runde er klart! Godt levert også av et ROS som kriger hele vegen og utnytter Elverums feil.

Nå er det Eliteseriekamp som er neste på planen for Elverum, når Nærbø kommer til Terningen førstkommende onsdag.

#SammenForElverum #VeienTilSpektrum

Elverums mål: Lukas Sandell (6), Sigvaldi Gudjonsson (6), Didrik Linderud (3), Tine Poklar (3) Endre Langaas (2), Kristian Krag Ørsted(2), Jonas Burud(2), Simen Holand Pettersen(2), Håkon Ekren(1), Magnus Fredriksen (1), Thrainn Orri Jonsson (1).

Toppscorer ROS: Sivert Kristiansen (7)