Seier i sesongens første seriekamp – Elverum

Seier i sesongens første seriekamp

Elverum-Nærbø 41-31(20-15)

Det var en fartsfylt start på kampen med to lag som ville kjøre tempo. Elverum gikk opp i en ledelse på 2-1 etter at ny signeringene på høyresiden hadde gjort hvert sitt mål. Først var Lukas Sandell ute, før Sigvaldi Guðjónsson satte inn 2-1 fra straffemerke. En straffe som Endre Langaas skaffet. Steffen Stegavik fikk æren av å sette sin første ball i det han utlignet til 2-2 etter fem minutters spill.

Etter 10 minutter av kampen hadde Elverum en ledelse på 6-4 etter at Guðjónsson satte sin tredje straffescoring på kvelden. Elverum hadde et lite overtak, men Nærbø og Stegavik kjempet som løver for å holde følge med de svarte og hvite vertene fra Østerdalen.

En annen som satte sin tredje scoring tidlig i kampen var svenske Lukas Sandell. Etter kun 14 minutter hadde den nye høyrebacken presentert seg ordentlig for Taigaen og resten av tilskuerne i Terningen Arena. Et lite minutt etterpå hadde også Stegavik satt sitt tredje mål i det han reduserte til 7-8 fra straffemerket.

Didrik Linderud kom inn i kampen i det Guðjónsson var utvist i 2 minutter i situasjonen før straffekastet til Stegavik. Linderud var frekk og freidig i den perioden. Kantspilleren satte hele tre baller bak sin tidligere lagkamerat Vegard Bakken Øien. Elverum fikk for første gang en ledelse på fire mål etter 17 minutter av kampen.

Aleksander Westbye ville ikke være dårligere enn Linderud på motsatt kant. Kantspilleren som spilte sin første kamp for de svarte og hvite. Med to kjappe scoringer av høy kvalitet sørget han for at Elverum økte ledelsen. Målene rant inn i denne perioden. Etter 23 minutter ledet Elverum 17-11 over gjestene fra Jæren. Simen Holand Pettersen hadde også satt inn sin aller første scoring for Elverum i denne perioden.

Etter 25 minutter måtte gjestene fra Nærbø ta sin andre timeout for kvelden. Elverum ledet på dette tidspunktet 19-12 etter at både Jonas Burud og Håkon Ekren hadde satt sine første mål for sesongen. Elverum rullerte rundt på laget, og det var veldig mange forskjellige spillere som kom på scoringslisten i den første omgangen.

Inn mot pause kneppet Nærbø innpå noen mål. Elverum gikk til ledelse med 20-15 i en omgang som var preget av mange avslutninger og høyt tempo.

Magnus Fredriksen var veldig god i starten av den 2.omgangen. Midtbacken som var med på å vinne sluttspillet forrige sesong førte an et godt offensivt Elverum i denne kampen. Uheldigvis for Elverum var det ikke stort å skryte av defensivt. Nærbø hadde gode trykk, noe som gjorde at Elverum ikke klarte å stoppe de ofte nok. Etter 36 minutter satte Sigvaldi Guðjónsson inn sin femte strake straffe, og Elverum ledet 23-18.

Stian Mogen fikk også åpnet kontoen med mål i overtall for Elverum, og like etter fikk også årets kaptein sette inn to mål på rad etter at Nærbø mistet ballen to ganger på rad i undertall. Nergaard kunne kanskje sentret, men veteranen synes det fortsatt er moro å sette ballen i mål. Elverum ledet 27-21 etter 41 minutter.

Det ble mye mål fra høyrekantene til Elverum. Didrik Linderud satte masse baller i mål i den første omgangen, og den nye islandske kantspilleren Guðjónsson satte 7 strake straffekast før det var spilt 48 minutter. Elverum hadde på dette tidspunktet med 8 mål. Langaas fikk æren av å øke til 9 mål med sitt første mål i den svarte og hvite drakta.

Steffen Stegavik sørget for at Nærbø ikke var alt for langt bak i slutten av kampen. Med fem mål på rad for gjestene var han en viktig bidragsyter til Nærbø ikke var mer enn ti mål bak vertene med fem minutter igjen. Nevnte Stegavik, som også er på Wall of fame i Terningen Arena endte på 10 mål og ble med det kampens toppscorer.

Elverum vant tilslutt 41-31 over nyopprykkede Nærbø.

Målscorere Elverum: Stian Mogen 2, Aleksander Westby 3, Didrik Linderud 6, Simen Pettersen 4, Lukas Sandell 4, Endre Langaas 2, Tine Poklar 3, Håkon Ekren 2, Jonas Burud 1, Morten Nergaard 3, Sigvaldi Guðjónsson 8, Magnus Fredriksen 3.

Toppscorer Nærbø: Steffen Stegavik 10 mål.