Historie fredag: -«Hvor ble han av?…» -Kevin Maagerø Gulliksen – Elverum

Historie fredag: -«Hvor ble han av?…» -Kevin Maagerø Gulliksen

God fredag!

Denne gangen tar vi for oss en spiller, som ikke for lenge siden spilte for Elverum, og som bare etter ett år havnet i Tysk Bundesliga; nemlig Kevin Gulliksen. 1996-modell og er 21 år gammel. Debuterte på landslaget 08.06.2017 under Gjensidige Cup i Terningen Arena mot Polen, Sverige og Island. Har 8 kamper og scoret 3 mål på herrelandsalget.

Han kom til Elverum håndball før sesongen 2017-2018. Stortallentet kom fra Bækkelaget og tegnet en 2 års kontrakt med Elverum håndball . Kevin skulle erstatte Tamas Ivancsik på høyre kant. Kevin ble en knallsuksess fra første avkast og imponerte med sin fart og teknikk. Gjennom sesongen gikk jo ikke det upåaktet hen. Kevin ble, etter bare ett år, løst fra sin kontrakt med Elverum for å spille for GWD Minden i Tysk Bundesliga. Kampa-Halle ble hans nye kamp arena og Kevin forteller:

«Mitt første møte med Tyskland har selvfølgelig vært veldig annerledes enn hva jeg var vant med. Nytt lag, nytt språk og nye treningsprinsipper tar alltid litt tid å komme inn i. Men føler nå, etter 7-8 uker, at ting begynner å komme på plass. Nivået er naturligvis noe høyere og klubben kanskje enda mer profesjonell enn jeg var vant med fra Elverum.

Føler at starten har gått helt greit for min egen del og satser på at det blir bedre og bedre utover sesongen. Nå i starten har vi trent to ganger om dagen, men gått over til en gang inn mot sesongen. Vi har nå spilt to seriekamper og tysk publikum er nok noe annerledes enn norsk. Entusiasmen for håndball og idrett generelt er nok på et helt annet nivå her.

Første kampen spilte vi for 2500 tilskuere og jeg syntes personlig det var god stemning. Men jeg ble fortalt at dette var ikke særlig bra! Den andre kampen gikk på bortebane i Berlin og som var helt annerledes. Det kom 6500 tilskuere som var «gale» i 60 minutter!

Fram til nå har jeg ikke hatt så mye fri. Men det er flere storbyer og muligheter i nærheten som jeg og samboeren vil besøke etter hvert».

Så lurer vi litt på da om keeperens utkast i Minden er like mange og presise som Morten Nergaard sine i Elverum?

«Han gir kanskje ikke like mange kontraballer som Morten ga, men får jo noen her og der, men langt fra like mange. Det henger jo sammen med at vi spiller på en helt annen måte her enn vi gjorde i Elverum. På 2 kamper har jeg scoret 7 mål.

Jeg savner selvfølgelig alle i Elverum og har daglig kontakt med flere av gutta på laget. Jeg kommer naturligvis til å følge med på kampene deres gjennom hele sesongen.

Nevner til slutt at samboeren min Beate også spiller håndball her nede. Hun er keeper på HSV Minden som spiller i 4. divisjon i Tyskland. Det tilsvarer nok 2. divisjon hjemme i Norge.»

Vi sier lykke til Kevin til deg og samboeren!

God håndball helg alle sammen!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg