Elverum med solid seier borte mot Falk Horten(!) – Elverum

Elverum med solid seier borte mot Falk Horten(!)

Falk Horten - Elverum. 19-36 (11-16)

Selv om kampen ble innledet med to bom fra Tine Poklar var det Elverum som fikk den beste starten på kampen. Bak i banen sto laget godt, og Morten Nergaard startet godt i buret. Fremover sørget Sigvaldi Guðjónsson og Lukas Sandell for at Elverum ledet 3-0 før Falk fikk sitt første mål etter 6 minutter.

Etter 15 minutter av kampen hadde Lukas Sandell virkelig presentert seg i holtanhallen. Med en god skuddarm og gode finter begge veier i banen var svensken helt toneangivende i starten av kampen. Falk kjempet som løver, men det var Elverum som hadde grepet om kampen med en ledelse på 2 mål.

Etter 22 minutter var det fortsatt jevnt mellom lagene. Simen Holand Pettersen satte to kjappe mål, og Elverum ledet 11-8, men like etter reduserte falk til 9-11. Elverum hadde rullert litt på laget i denne perioden, men hadde fortsatt overtaket på laget til Jonny Jensen.

Etter 26 minutter var Elverum for første gang oppe i en ledelse på fem mål. Kristian Krag Ørsted sørget for det med sin eneste scoring i kampen. Til pause var stillingen 16-11 etter at Magnus Fredriksen smelte inn omgangs siste scoring i overtall.

Den 2.omgangen startet godt for gjestene fra Elverum. Tine Poklar slet med kneet, noe som gjorde at Apelgren måtte forsøke seg i en 5-1 formasjon i forsvar, med Sigvaldi foran som forsvarspiller. Trekket ga umiddelbar suksess. Elverum seilte ifra til 20-13 etter bare 6-7 minutter av omgangen. Falk tok en timeout for å prøve å spise seg innpå Elverum igjen, men Elverum hadde bestemt seg.

Selv om de neste minuttene ble målløse for både Falk og Elverum så var det tydelig at Elverum var det beste laget. Lukas Sandell økte ledelsen til 22-13 etter ti minutter av den 2.omgangen, og kampen var i realiteten over i Holtanhallen. Bakerst hadde Morten Nergaard stengt butikken med blant annet en strafferedning på skuddet fra falks toppscorer, Ilic.

Anders Jansrud var spilleren som fikk hull på Nergaard etter at falk hadde tatt to timeouter. Etter 14 minutter på stillingen 24-13 satte Eidskoggutten inn sitt første mål for sesongen, for Falk Horten. Endre Langaas sørget for at Elverum ledet 25-14 med bare femten minutter igjen av kampen.

Elverum satte inn Linderud, Imsgaard, Mogen og Jonsson de siste 15 minuttene av kampen. Spesielt Jonsson og Linderud viste seg frem med godt spill for de svarte og hvite. Islandske Jonsson viste med sine tre mål at han også vil ha spilletid når de virkelig store kampene begynner. Didrik Linderud fortsatte der han slapp mot Nærbø. Med fire mål det siste kvarteret viste han seg nok en gang frem for de tilreisende supporterne fra Elverum.

Elverum vant tilslutt 36-19 etter at også talentet Jonas Elverhøy kom to ganger på scoringslisten.

Målscorere Elverum:, Aleksander Westby 2, Didrik Linderud 4, Simen Pettersen 5, Lukas Sandell 8, Endre Langaas 1, Håkon Ekren 2, Jonas Burud 1, Sigvaldi Guðjónsson 5, Magnus Fredriksen 3, Kristian Ørsted 1, Jonas Elverhøy 2, Orri Jonsson 3.

Toppscorer Falk: Stefan Ilic.