Dinamo Bucuresti på bortebane først ut i EHF Champions League! – Elverum

Dinamo Bucuresti på bortebane først ut i EHF Champions League!

Endelig skal vi få kaste igang Champions League-sesongen!

For norsk håndball, og kanskje spesielt for håndballinteresserte elverumsinger så er morgendagen både julaften og 17.mai på en og samme dag. Elverumsgutta har reist til Romania der de skal møte Dinamo Bucuresti i den første runden i Champions League. Champions League er en turnering der de beste lagene i Europa møtes for å kjempe om den gjeveste tittelen i klubbsammenheng. Lille Elverum er med, og denne gangen håper vi på flere poeng enn noen gang tidligere.

 

I fjorårets Champions League vant Elverum begge kampene mot Bucuresti. I hjemmekampen vant vi 40-32 og i bortekampen som ble spilt i runde 8 vant Østerdølene 34-33 i en jevnspilt kamp. Mange kan kanskje tenke at Elverum er favoritter i dette oppgjøret siden de vant begge kampene forrige sesong, men så enkelt er det ikke. Den gangen slet rumenerne veldig økonomisk og de var allerede ute av turneringen. Denne gangen kommer de med en rekke nye spillere som er utrolig sultne på å vise seg frem.

 

Av spillere som Elverum må holde et ekstra godt øye til er venstrekanten Hugo Descat en viktig spiller. Franskmannen med A-landslagskamper for «Les Experts» har et godt håndballhode og en veldig god teknikk fra sin kantposisjon. Descat har tidligere vært høyt oppe på toppscorerlista i den franske ligaen, og han gjorde 40 mål for rumenerne i forrige sesong.

 

Den russiske bakspilleren Vitaly Komogorov har startet sesongen helt fantastisk for Dinamo Bucuresti. Med sin gode fysikk og sitt tunge skudd er dette en spiller som forsvaret til Elverum må stoppe i onsdagens kamp. Komogorov har tidligere spilt i den franske storklubben Nantes, som spilte finale i fjorårets Champions League.

 

På høyrebacken har rumenerne hentet tunisiske Amine Bannour. En målmaskin som har bøttet inn mål for Bucuresti i oppkjøringen. Tuniseren som representerte landet sitt i OL i 2012 kom fra den franske klubben Chambery før årets sesong. Har Michael Apelgren sett for seg hvordan man skal stoppe den venstrehendte bakspilleren til morgendagens motstander.

 

Elverum har en sulten og skadefri tropp som kommer fra to gode opplevelser mot Nærbø og Falk. Guttene er nødt til å spille på sitt beste for å klare å ta med seg poeng fra heksegryta i Romania. Avkast er 18:30, og kampen kan ses på Viasat4 eller på Scandic Elgstua for deg som vil ha litt ekstra stemning.

 

Vi går for to poeng og en fantastisk start på Champions League i 2018/19.

 

HEIA ELVERUM!