Elverum-tap borte mot Bucuresti i sesongens første CL-kamp! – Elverum

Elverum-tap borte mot Bucuresti i sesongens første CL-kamp!

Dinamo Bucuresti-Elverum 26-24 (12-11)

Elverum fikk en god start på kampen borte mot Dinamo denen onsdagskvelden. Lagene var tydelig litt nervøse de første minuttene, men Elverum og Endre Langaas utlignet til 2-2 etter fem minutter. Bakerst hadde Nergaard og forsvaret fått kampen litt inn i sitt spor, og fremover spilte Elverum ganske klokt, spesielt i perioden Jonas Burud var utvist.

Etter 10 minutter ledet vertene fra Romania 4-2 etter at Elverum ikke fikk uttelling på gode muligheter i angrepsspillet. Heldigvis satte Lukas Sandell inn en redusering i overtallet til Elverum, etter at Magnus Fredriksen ble taklet hardt av en rumener. Uheldigvis for Elverum satte Dinamos stjernespiller Bannour inn et mål i undertall.

Endre Langaas utlignet til 5-5 etter at Elverum satte i gang et herlig krysningsspill fra Poklar og Sandell. Dinamo var helt utspilt, og Langaas rullet ballen lekent over keeperen til vertene. Nevnte Langaas lagde straffe i det han ble fintet ut av Komogory i forsvaret etter på. Etter 18 minutter ledet vertene med ett mål.

Elverum gikk for første gang opp i ledelsen etter at Elverum for første gang kom på en kontring. Danske Kristian Ørsted satte ballen i mål etter 20 minutter. Like etter utlignet rumenerne, men Lukas Sandell sørget for at Elverum ledet 8-7 etter en god timeout fra trener Michael Apelgren.

Håndball snur fort, og allerede minuttet etterpå ledet Dinamo Bucuresti etter at Tine Poklar ble utvist i to minutter for de helhvite fra Elverum. Dinamo hadde muligheten til å øke til to mål, men Morten Nergaard reddet mesterlig en straffe fra Bannour. Like etter var det Elverum og Didrik Linderud som ledet 10-9 etter en fin kontring bare fem minutter før pause.

Linderud kontret like frekt og freidig inn enda en scoring, og Elverum ledet 11-9. Dinamo Bucuresti måtte ta en timeout for å komme seg til hektene før pause. Og det gjorde også Dinamo. Til pause hadde de snudd kampen til 12-11 etter at Elverum ikke hadde klart å gjøre mål de siste 4 minuttene før pause.

Det var vertene som startet den 2.omgangen på best mulig måte. Med to scoringer ledet Dinamo 14-11 før Sigvaldi Guðjónsson satte ett straffekast sikkert i mål etter 05:20 spilt. Morten Nergaard fortsetter å gjøre mål, som mot Nærbø. I overtall gjør vertene en enkel feil, og kapteinen sørget for at Elverum kun var målet bak etter 8 minutter.

Magnus Fredriksen utlignet til 15-15 med en frekk underarm etter at Elverum spilte seg helt frem til passivt spill. God avslutning fra midtbacken som gjorde en god kamp for Elverum også denne kvelden. Bakerst sto også Morten Nergaard godt, sammen et godt forsvar.

Med bare 10 minutter igjen ledet vertene 19-17 etter at Bannour satte en ball bak Nergaard. Heldigvis for Elverum satte en veldig uredd Simen Holand Pettersen inn sin andre scoring i kampen like etterpå. Elverum hadde kontakt med vertene.

Elverum har to stangskudd fra Westby og Ørsted like etterpå, og vertene svarer med å score mål. I stedet for at stillingen kunne vært 20-20, så banker Sandru inn 21-18 med 8 minutter igjen å spille. En god Lukas Sandell sørget for at Elverum hadde et lite håp om poeng på tampen av kampen.

Lukas Sandell og Magnus Fredriksen sørget nesten alene for at Elverum hadde muligheten til poeng den kampen, med god hjelp av Nergaard. Med bare fire minutter hadde Elverum ballen og lå bare under med ett mål. Uheldigvis for de for dagen mørkkledde gjestene satte Hugo Descant inn en scoring etter en teknisk feil av Elverum. Selvfølgelig er det Sandell som svarer for Elverum med enda en scoring bak målvaktene til Dinamo.

Med 2:30 igjen var lagene like langt. Igjen så reddet Morten Nergaard et skudd var Bannour og Tine Poklar plukket opp returen. Alexander Westby var helt alene på motstanderens banehalvdel i det han mottok ballen. Westby som var uheldig fra kantposisjonen i denne kampen, viste at han var sikkerheten selv på kontringen. Stillingen var 23-23.

Dessverre for Elverum ville det seg ikke helt på slutten av kampen. Rumenerne scoret to kjappe scoringer og avgjorde kampen. Lukas Sandell reduserte nok en gang, men kampen endte 26-24 etter at Elverum satset alt for å vinne et poeng.

Selv med tap kan man konstantere at Champions League er moro.

Elverums mål: Lukas Sandell(7), Magnus Fredriksen (4), Sigvaldi Gudjonsson (3), Alexander Westby (2), Endre Langaas (2), Didrik Linderud (2), Simen Holand Pettersen (2), Kristian Krag Ørsted (1), Morten Nergaard (1).

Toppscorer Dinamo Bucuresti: Amine Bannour (5)

På onsdag møter vi Runar i Terningen, og vi er klare for revansje!