Historie fredag: «Hvor ble han av?….» – Magnus Gullerud – Elverum

Historie fredag: «Hvor ble han av?….» – Magnus Gullerud

God fredag!

Denne gangen skal vi ta for oss en Glåmdøl fra Skarnes som ble født den 13. november 1991 og ble døpt Magnus Gullerud.
Han er selve inkarnasjonen på en lokal håndballspiller som mentalt, emosjonelt og fysisk tilfredsstiller de krav som settes til en som vil nå langt i sin idrettsgren. Målbevisst, sterk og klok i sine valg både på og utenfor banen, skulle bli hans varemerke.

Vår alles «Gullis» ble formet på 90-tallet og la grunnlaget da han spilte for Skarnes og senere i 2009 meldte overgang til Elverum håndball. Laget fikk en ny dimensjon på strek og var med på å vinne Elverum håndballs eneste Norgesmesterskap i 2013.

Men utlandet lokket og samme år tegnet han kontrakt med danske SøderjyskE i danske Herre Håndbold Ligaen. Her ble han i 3 år fram til han fikk kontrakt med den tyske klubben GWD Minden i 2016. Vi lar Magnus fortelle:
«Uansett hvor en kommer fra er det et nåløye å komme gjennom for å kunne lykkes som spiller i Tyskland. Man må ofte prestere med en gang man får sjansen ellers kan det bli tøft. Dette er også klubbavhengig selvfølgelig. Selv var jeg veldig nervøs på hvordan min første sesong skulle arte seg ettersom jeg kom til klubben nyoperert. Jeg kunne ikke spille håndball de første tre månedene jeg var der. Heldigvis gikk det bra når jeg først fikk sjansen.

Siden den gang har jeg nå kommet igang med min tredje sesong her og trives godt. Jeg har holdt meg skadefri og nyter godt med tillit. Dessuten har vi fire andre norske spillere i troppen også. Framtida ser lys ut og jeg skrev ny 2 års kontrakt halvveis inn i mitt andre år her, og jeg har kontrakt fram til 2020».

For egen del legger vi til at i den tyske Bundesligaen er det et bredt spekter av nasjonaliteter. Bare i GWD Minden er det spillere fra 7 forskjellige nasjoner. Trenerteamet snakker tysk og engelsk. Sesongen 2017/18 spilte de 34 seriekamper og havnet på 12. plass av 18 lag totalt.

Minden ligger geografisk greit til på kartet og har vel en gjennomsnitt reisetid (en vei) på ca 4 timer til bortekampene. Privat har Magnus samboer og hund og det holder i massevis foreløpig, i følge ham selv.

7. desember 2010 debuterte han på det norske herrelandslaget mot Danmark. Han var også en del av Norges tropp til EM i 2014. Han står bokført med 93 mål på 81 kamper på landslaget.

Lykke til videre i karrieren, Magnus og vi ser deg gjerne i Elverums-trøya igjen!

Til slutt god helg til alle håndballvenner!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg