Onsdag kommer Runar på besøk til Terningen – Elverum

Onsdag kommer Runar på besøk til Terningen

Det er klart for 3.runde i Eliteserien!

I morgen er det duket for sesongens andre hjemmekamp, denne gangen er det Runar Sandefjord som står på motsatt side. Sandefjordlaget rykket før denne sesongen opp til det gjeveste selskapet etter at de vant overlegent 1.divisjon i fjor. Laget trenes nå av den profilerte treneren Leif Gautestad, som tidligere blant annet har trent Arendal.

I sesongens første kamper har laget fra Haukerød i Sandefjord vunnet mot Drammen og tapt mot Kolstad. Begge kampene de har spilt har vært hjemme i Runarhallen. I kampen mot Kolstad tapte Runar 23-20 i serieåpningen. I den kampen var det to meget gode målvakter som sto i hvert sitt mål, dessverre for Runar var Lars Rismark hakket hvassere enn Joachim Christensen i målet til Gautestads lag. Kennie Boysen ble mestscorende for de hvitkledde med 6 scoringer i den kampen.

Mot Drammen ble det en fortjent seier. 27-23 lar seg høre, når man slår en av seriefavorittene. Igjen var både Christensen og Boysen sentrale for Runar. Danskene avgjorde kampen i hver sin ende av banen. Boysen satte 7 baller i mål mot sin tidligere lagkamerater fra Drammen. En sterk seier for det nyopprykkede laget som er tippet av mange lag å ende på øvre halvdel i årets sesong.

Deres største stjerne er danske Joachim Christensen. Målvakten er inne i sin andre sesong på Haukerød og er med sin erfaring den viktigste spilleren til Runar. Den tidligere BHK-kjempen har en egen evne til å stenge målet i de aller viktigste periodene av kampen. Mange mener at keeperen er en av ligaens beste målvakter, men at han har sterk konkurranse om den utnevnelsen med vår egen Morten Nergaard. Duellen mellom de erfarne keeperne kan fort være forskjellen på hvor poengene havner.

Kennie Boysen har virkelig fått en ny høst i eliteserien så langt i denne sesongen. Boysen har gjort 13 mål på sine to første kamper og er med det nummer 4 på toppscorerlista. Boysen som tidligere har spilt i Nøtterøy, Drammen og Falk er en erfaren skytter som ikke er redd for å ta skudd når det trengs. Boysen er også en veldig god forsvarsspiller som er viktig for å hjelpe Christensen helt bakerst.

I forrige kamp manglet Runar viktige Espen Røhmer, men vi er usikre om den tidligere Fjellhammerspilleren er klar til dyst i Terningen Arena på onsdag. Røhmer er midtbacken som er en tilrettelegger og en målsnik. En viktig brikke for et Runarlag som kommer til å gjøre livet surt for mange motstandere, inkludert oss i årets sesong.

På kantene har Runar gode spillere: Eirik Hybertsen har endelig fått muligheten som et 1.valg i en eliteserieklubb etter å ha vært i Haslum uten spesielt mye tillit. Hybertsen hadde en sesong i Lillestrøm før han ble hentet til Runar før denne sesongen. På andre kanten har de Tobias Glemming. Larvikgutten har mange varianter i avslutningene sine, og er på sine beste dager en klassekant som kan lage tosifret antall mål. Glemming har tidligere spilt for Drammen.

Elverum har noen småskader som gjør at det blir litt utskiftninger i troppen, men dette får dere først vite når dere er i hallen i god tid før avkast. Avkast er 18:30 i Terningen Arena.

Vi håper å se deg, og vi går for to poeng!

HEIA ELVERUM!!!