Historie fredag: «Hor ble han av?…» -Christoffer Rambo – Elverum

Historie fredag: «Hor ble han av?…» -Christoffer Rambo

Gdo helg!

Vi fortsetter vår søken etter Elverum spillere som har søkt lykken andre steder i Europa. Vi har denne gangen sporet opp en hardt skytende, venstrehendt storskytter fra Sandefjord, nemlig Christoffer Rambo. Han bor for øvrig vegg i vegg med Magnus Gullerud i Minden. Regner med at de fleste husker hvordan Rambo herjet med Elverum i finalen i Spektrum i 2008!

Rambo er født i Sandefjord den 18. november 1989 og spilte for Runar fram til han dro til Spania. I 2011 la Ari Stefansson skoene på hylla og Ranbo kom til Elverum på utlån fra den spanske klubben Valladolid. Med Rambo fikk Elverum en spiller med et veldig godt skudd.
Etter oppholdet i Elverum reiste han til Frankrike og klubben Donkerque. Ett og et halvt år senere blir han løst fra sin kontrakt med klubben og reiser til Tyskalnd og GWD Minden. I november han han vært i klubben i 5 år og funnet seg godt til rette. Han er fortsatt en hardtskytende høyre back og forrige sesong ble han toppscorer i laget. Men han gjør det bra som ballfordeler også og har ligget høyt oppe på den listen de siste årene. Han synes det er moro med håndball i Tyskland og sier det er en helt annen verden enn der han har vært tidligere.

Rambo er samboer med ei jente fra Sandefjord og de har sønnen Noah på 3 år. Den lille familien trives godt i Minden og de fire norske spillerne der, Magnus Gullerud, Kevin Gulliksen, Espen Kristensen og Rambo utgjør en liten kolloni som gjør det enkelt å bo der.

Kontrakten med Minden går ut til sommeren, men han ønsker å fortsette sin karriere i utlandet. I hvert fall til sønnen begynner på skolen. Intet er bestemt enda og kanskje fortsetter han i Minden.

For de som ikke fikk det med seg: Torsdag den 13. september spilte GWD Minden mot Erlangen og vant komfortabelt 29-22. «Elverums-trioen» scoret 18 mål! Rambo 8, Gulliksen 6, og Gullerud 4 mål. De resterende spillerne på laget scoret 11 mål. Vi heier på Minden!

Rambo fikk sin landslags debut under VM i Kroatia i 2009 bare 19 år gammel. Litt statistikk og totaloversikt Rambo:
– landslag menn junior : 16 kamper – 38 mål
– landslag menn rekrutt : 2 kamper – 7 mål
– landslag menn senior : 93 kamper – 208 mål
– landslag menn ungdom : 10 kamper – 2 mål

Lykke til videre med karrieren, Rambo og vi heier på Minden!

God helg alle håndballvenner og kanskje møter du opp på CL-kampen i Terningen Arena på søndag?

VEL MØTT!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg