Søndag tar vi imot Wisla Plock til første kamp i CL! – Elverum

Søndag tar vi imot Wisla Plock til første kamp i CL!

Vi er endelig klare for 2.runde og første hjemmekamp i Velux EHF Champions League!

Terningen skal igjen fylles til randen, det er klart for første hjemmekamp i årets Champions League. Det er ikke hvilket som helst lag som kommer, det er det polske storlaget Wisla Plock. Polakkene leder gruppe D etter første runde etter en storseier over sveitsiske Wacker Thun. Polakkene lekte til tider med den sveitsiske mesteren og vant til slutt med hele 10 mål. Toppscorer i den kampen var den slovenske høyrebacken Ziga Mlakar med hele åtte mål.

Wisla Plock blir sett på som den store favoritten i gruppen. I fjorårets Champions League spilte polakkene i A-B gruppen med de tøffeste lagene i Europa. Den gangen slo de blant annet THW Kiel og danske Bjerringbro. Det er altså en topp internasjonal klubb som tar turen til Terningen på søndag. Med landslagsspillere i alle ledd så er det faktisk en av få ganger Elverum ikke er favoritt i egen hall.

Elverum på sin side tapte den første kampen borte mot Bucuresti forrige helg. En kamp som var preget av mye bomskudd, spesielt fra kantene. I morgendagens kamp må alle være helt på topp for å kunne hamle opp med stjernene fra Polen. Om man skal trekke frem tre viktige spillere for Elverum så må disse tre ha dagen:

Morten Nergaard
Elverum kaptein og lagfører står bakerst på banen og vokter buret mot skytterglade motstandere. Han har gang på gang vartet opp med kamper som har fått motstanderne til å rive seg i håret. Nergaard er en god igangsetter som er mye av nøkkelen bak Elverums høye tempo og kontringspill. Han er heller ikke redd for å putte den selv, dersom han får muligheten!

Tine Poklar:
Poklar jobber hardt og skaper store rom, både for seg selv og for laget. Gjennombruddet er en styrke som gir Elverum et bredt spekter av muligheter. Han er en av lagets mest erfarne spillere og har psyken som kan gjøre at kampene bikker i Elverums favør. Et råskinn i forsvar som må til i møte med lag som Wisla Plock.

Magnus Fredriksen:
Fredriksen er en spiller som tørr å prøve, og er i jevnlig bevegelse for å skape rom. Uredd type, med hurtige finter og et blikk for sine medspillere. Viste seg fram allerede i sin første sesong i Elverumstrøya både i serien og i Champions League. Fredriksen satte 28 Champions League-mål forrige sesong og har et skuddrepertoar som kan sende hvilken som helst keeper ut på jordet.
For å få poeng må vi blant annet stoppe disse stjerne fra Polen:

Michal Daszek
Den polske høyrevingen og landslagsspilleren er inne i sin femte sesong med Wisla Plock. Han var forrige sesong den tredje mest scorende for Plock i den polske ligaen med 112 mål. Tok bronse sammen med Polen i VM i 2015, og er en måltyv Elverum må passe godt på, han putta 41 mål i fjorårets Champions League.

Przemyslaw Krajewski
På venstrevingen finner en ny polakk med målteft. Krajewski har over 1000 scorede mål i den polske ligane, og kom til Plock foran forrige sesong der han satte 29 Champions League-mål og 120 seriemål. Polsk landslagspiller og en av de mest effektive spillerne i den polske ligaen som spiller i polske Azoty – Pulawy.

Renato Sulić
Linjespilleren kom fra Veszprém i sommer etter 10 år i den ungarske klubben. Kroaten har to ganger blitt kåret til sesongens strekspiller på All-star teamet i Champions League. Sulic er en målgarantist og en krevende strekspiller å holde styr på. En svært rutinert tidligere kroatisk landslagsspiller som har spilt stor kamper mange ganger og vet hva han går til. En dyktig forsvarsspiller som kan gjøre de vanskelig for Elverum begge veier.

I tillegg har de Ondrej Zdrahala som ble toppscorer i forrige mesterskap i januar. Tsjekkeren er ny i klubben, men har for en del år siden spilt i Bodø!

Vi trenger din hjelp i morgen! Avkast er 18:10.

HEIA ELVERUM