Historie fredag: «Hvor ble han av?….» – Josef Pujol – Elverum

Historie fredag: «Hvor ble han av?….» – Josef Pujol

God helg!

Vi vil denne gangen ta for oss en tidligere Elverums-spiller, og en trollmann med ball, nemlig Josef Pujol. En teknisk og uforutsigbar spiller som drev forsvaret til motstanderne til fortvilelse med sine skudd og innspill på strek. En psykisk sterk playmaker som aldri lot seg vippe av pinnen når det gjaldt som mest.

Josef er født i 1992 og oppvokst i Stockholm i Sverige. Han spilte mye fotball som ung, men også en del håndball. Som 14-15 åring tok han et valg og ville satse for fullt på håndballen. Men han startet med håndball 6 år gammel ettersom både hans søster og bror spilte håndball. Han trodde han ville bli mer framgangsrik innen håndball enn fotball samtidig som den sosiale biten også var veldig viktig. I tillegg drev han også en periode med bandy.

Veien fra amatør til proff i håndball startet i en klubb i Sôdermalm ved navn IK Bolton. Men som 12-åring ville han satse på fotballen, men valgte håndballen igjen året etter i Hammarby IF. Der var han ut sesongen 2016. Gikk gjennom ungdomstiden fram til seniorspiller og debuterte i Elitserien i 2009. Var eliteseriens beste midtback med god spilleforståelse og den bærende spilleren på sitt lag. Spilte der i ca. 6 år, men følte etter hvert at han trengte en utfordring og havnet derfor i Elverum i 2016 som en erstatter for Steffen Stegavik. Fram til da hadde han hatt mange store håndball øyeblikk, men VM-gullet i U21 i 2013 i Bosnia og Herzegovina er et godt minne. Han har to kamper på juniorlandslaget (5 mål) og 28 kamper og 81 mål på Ungdomslandslaget. Totalt har han 837 scoringer i den svenske Eliteserien og scoret 214 mål for Hammarby i 2014/15-sesongen.

Hans sosiale nettverk og Josef sine nærmeste venner kom egentlig alle fra håndballmiljøet. Det bygget seg opp et kameratskap i garderoben som han synes var vanskelig å finne på andre arbeidsplasser.

Etter året i Elverum gikk ferden videre til Vfl Gummersbach og tysk Bundesliga i 2017 som var interessant på mange måter. Å få spille for fulle tribuner og møte noen av verdens beste håndballspillere var selvfølgelig veldig stimulerende. Han fikk et stort ansvar og veldig mye spilletid.

Hans planer for framtida går nå først og fremst ut på å være i GOG i Danmark i noen år før han vil teste ut et annet eventyr utenfor Skandinavias grenser, helst Frankrike eller Spania. Han bor nå i Odense på Fyn og har dyktige trenere og lagkamerater. Forhåpentligvis skal de være med å kjempe om gullet!

Josef trivdes veldig godt den tiden han var i Elverum. Han syntes det var et herlig miljø og et bra første skritt å teste ut før sitt første møte med utlandet. Han følger med Elverum og ser på lagets Champions League kamper med jevne mellomrom. Han har også litt kontakt med Tine Poklar og selvfølgelig Michael Apelgren.

Vi sier bare lykke til videre i karrieren, Josef!

Til slutt ønskes alle håndballvenner ei god helg med Champions League kampen mot Ademar Leon i terningen Arena som det store høydepunkt fk. søndag. Heia Elverum!!!!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg