Spanske Ademar Leon til Terningen på søndag! – Elverum

Spanske Ademar Leon til Terningen på søndag!

Champions League-eventyret fortsetter!

Elverum tar imot Ademar Leon til dyst på søndag klokken 18:10 i Terningen Arena. Lagene har spilt to kamper hver så langt i Champions League. Ademar Leon ligger på en 3.plass med tre poeng før kampen mot Elverum. Spanjolene spilte uavgjort mot finske Cocks i første runde. I runde 2 vant Ademar med tre mål hjemme mot Bucuresti. Elverum på sin side tapte knepent både mot Bucuresti og polske Wisla Plock. Elverum ligger helt sist i puljen med 0 poeng og er dermed avhengig av en seier for henge med i pulje D.

Alle de andre lagene har spilt 4 kamper, og med seier vil Elverum spille seg tilbake igjen i en god posisjon i gruppen, men da må altså Ademar Leon slås på hjemmebane. Fortsatt mangler Kristian Ørsted, men utenom han så er de svarte og hvite fulltallige. Etter seieren i cupen over Runar så er nok de svarte og hvite superklare for å prøve å slå spanjolene foran en fullsatt Terningen Arena. Lagene er heller ikke helt ukjente for hverandre siden de møttes to ganger i forrige sesong.

Den gangen gikk spanjolene videre fra gruppen, men de var to tøffe kamper lagene i mellom. I den første kampen som ble spilt i Leon vant Elverum 30-26 i en kamp der Magnus Fredriksen var strålende for Elverum. Med seks mål ble han toppscorer i den kampen, foran Tine Poklar som gjorde fem. I Terningen Arena var det spanjolene som trakk det lengste strået. Høyrekanten Mario Lopez Alvarez ble toppscorer for Leon i en kamp de vant 30-25. For Elverum ble Poklar toppscorer med fem mål nok en gang. Den seieren sørget for at Ademar Leon gikk videre fra gruppen med 12 poeng.

På dagens lag så velger vi å trekke frem disse profilene på hvert lag:

Tre profiler Elverum:

Alexander Westby:

En viktig spiller for Elverum er kantspilleren Alexander Westby. Den lynkjappe vingen som ble oppfostret i Follo tok turen til Elverum etter mange sesonger i Bodø. Oppe i nord var han kjent som en notorisk målscorer, noe som også resulterte i at han ble kårets til Eliteseriens beste kantspiller forrige sesong. Til nå har kantspilleren scoret seks mål så langt i årets sesong.

Jonas Burud
Den venstrehendte bakspilleren har blitt en av nøkkelfigurene i forsvaret til Elverum denne sesongen. Etter å ha blitt flyttet inn i midten har 24åringen virkelig tatt steg i forsvarsarbeidet. I tillegg til å være god bakover så har Burud en giftig venstrearm som det er veldig godt trøkk i.

Endre Langaas.
På linjeposisjonen var det Endre Langaas som fikk oppgaven med å erstatte Aleksander Børresen som la opp denne våren. Langaas ble som Westby kåret til årets spiller i sin posisjon før han tok med flyttelasset ned til Elverum. Langaas er en linjespiller som er bevegelig og flink i avslutningene sine. Langaas har gjort fem mål i årets Champions League.

Tre profiler for Ademar Leon

Jose Mario Carrillo Gutierrez

Den spanske kantspilleren blir på mange måter sett på som arvtager til Juan Garcia har gjort 7 mål i årets sesong. I forrige kamp mot Dinamo Bucuresti var han en av flere spillere som lagde 5 mål, og ble med det toppscorer kampen som spanjolene vant med to mål. Carrillo ble hentet fra Porto før årets sesong.

Dino Slavic.

Den kroatiske målvakten har fått den vanskelige oppgaven med å erstatte stjernekeeperen Valdimir Cupara, som gikk il Kielce før denne sesongen. Slavic er ganske uprøvd i europacupen, men har nå fått sjansen etter at han ble hentet fra RK Umag i sitt hjemland. Slavic deler broderlig på spilletiden med den spanske målvakten Ignacio Biosca Garcia.

Federico Matias Vieyra

Italieneren som bekler den høyrebakspillerrollen har vært i klubben tre sesonger nå. I fjorårets sesong hadde Elverum ålreit kontroll på den hardtskytende bakspilleren. Vieyra som er født i Buenos Aires er en av de mange gode ballspillere på årets Ademar Leon.

Vi går for to poeng! HEIA ELVERUM!!!