Endelig satt den for Elverum i CL! – Elverum

Endelig satt den for Elverum i CL!

Elverum-Ademar Leon 30-25(18-13)

Kampen var et fyrverkeri av en håndballkamp i starten av kampen. Begge lagene hadde lagt både målvaktsredninger og forsvarsspill igjen i garderoben. Allerede etter fem minutter ledet gjestene fra Spania 4-3 etter at Gonzalo Perez hadde satt inn en retur fra høyrekanten. For Elverum var det Tine Poklar som var toneangivende med to mål i starten av kampen.

Elverum spilte til tider ut gjestene fra Leon, og allerede etter 10 minutter hadde de svarte og hvite satt hele sju baller i målet. 7-5 målet kom etter godt rullespill der Magnus Fredriksen spilte fri Lukas Sandell. Men målene bakover rant fortsatt inn bak Nergaard i målet. 15 minutter ut i omgangen fikk Elverum en redning av kapteinen sin, og Thrain Orri Jonsson økte ledelsen til 9-7 med sin første scoring i kampen.

Etter 21 minutter spill av den andre omgangen så ledet Elverum 11-10, men hadde en gyllen mulighet til å øke med enda et mål, men Sigvaldi Gudjonsson brant fra straffemerket. I denne perioden av kampen endret Ademar Leon forsvarsspillet sitt til enda mer offensivt, etter at de hadde slitt mye med både Fredriksen og Poklar i den 1.omgangen.

Etter dette våknet Morten Nergaard. Med en rekke gode redninger sørget han nesten alene for at Elverum stadig rykket ifra gjestene fra Leon. Islendingene Gudjonsson og Orri Jonson sørget for at Elverum ledet 15-11. Spesielt målet til Jonsson var imponerende. Kantspiller Westby viser egenskaper som ville ha gjort Magnus Fredriksen stolt. Med en fin finte og et klasseinnspill gjorde han jobben enkel for den islandske kjempen inne på linjen.

Elverum ledet 18-13 til pause etter at Gudjonsson satte inn omgangens siste mål.

Elverum satte omgangens første ball ved Lukas Sandell, men etter det var det spanjolene som gjorde det best. Med fire scoringer etter bare 6 minutter så ledet bare Elverum med 2 mål. Magnus Fredriksen hadde brent to gode sjanser for Elverum i denne perioden etter godt spill. Simen Holand Pettersen hadde muligheten til å score Elverums mål nummer 20, men Sandefjordgutten brant straffekastet som Tine Poklar skaffet.

Aleksander Westby avsluttet en målløs periode på 8 minutter for laget til Michael Apelgren. En herlig rulle som barberte hodet til den serbiske målvakten til Ademar Leon. Elverum ledet 20-17 etter scoringen til kantspilleren som kom fra Bodø før denne sesongen.

Simen Holand Pettersen satte en lekker underarm etter 15.minutter av den 2.omgangen. Elverum gikk opp til en ledelse 23-19, og spanjolene svarte med å ta en timeout. Bakover fortsatte Nergaard det gode spillet og Ademar Leon slet veldig med å sette ballen i mål bak Elverums kaptein.

Med 8 minutter igjen å spille så ledet Elverum 26-22 etter noen herlige scoringer av både Lukas Sandell og Magnus Fredriksen. Spesielt Fredriksen sin flyverscoring var med på å heve trykket i Terningen Arena. Like viste Westby en enorm lyst til å vinne i det han kjemper inn en returscoring så hjemmelaget ledet 27-22 med 7 minutter igjen.

Morten Nergaard som gjorde en god omgang av Elverum måtte se ball nummer 24 bak seg med bare tre minutter igjen å spille, men på dette tidspunktet hadde Elverum gjort 29 mål. Apelgren manet guttene for at de skulle ha best mulig målforskjell til senere i gruppespillet i Champions League. Elverum vant tilslutt 30-25 etter at Lukas Sandell satte kampens siste scoring. Tine Poklar ble kåret til Elverums beste spiller.

Elverum kunne med det innkassere to velfortjente poeng!

Neste kamp i Champions League er borte mot sveitsiske Wacker Thun om en uke, men før det venter Halden borte i Remmenhallen.