Elverum til Halden på onsdag! – Elverum

Elverum til Halden på onsdag!

Onsdag går turen til Halden for Elverum og nytt Eliteserieoppgjør!

Etter en fantastisk helg med seier over storlaget Ademar Leon venter det en knalltøff oppgave på bortebane i eliteserien. Halden som trenes av landslagslegenden Jan Thomas Lauritzen tar imot oss i Remmenhallen onsdag 18:30. Haldenserne har fått en grei start på årets sesong og har fire poeng på fire kamper.

Halden har slått Kolstad og Haslum i årets to første kamper, men ble hakket for små for både Arendal og Drammen i serien. Med sine fire poeng etter fire kamper så ligger Halden på en 4.plass så langt, men de har en kamp mer spilt enn de aller fleste lagene. Så langt i sesongen er ulvene fra Halden ubeseiret hjemme etter at de som nevnt slo Kolstad med tre mål.

Laget har endret seg noe fra i fjor. Halden mistet en av de beste spillerne i eliteserien før denne sesongen. Victor Skillhammer er en fantastisk håndballspiller som gikk til Spania før denne sesongen. Halden hentet ikke inn en direkte erstatter, men de så potensialet i den skuddsterke bakspilleren Kristian Stranden. Stranden har vist seg tilliten verdig og er toppscorer i eliteserien med pene 36 mål på sine 4 kamper. 9 mål i snitt er meget sterkt for vestlendingen som er født i 1997.

På høyrebacken har de også en spiller som man forventer mer av denne sesongen. Gabriel Setterblom har en høyreslegge som det lukter svidd av. I tillegg har de lånt inn vår egen Sander Linderud. Med ett år i Halden så håper vi på at den venstrehendte bakspilleren tar nivået sånn at han kan være med å kjempe om en plass i troppen vår allerede neste sesong. Kampen blir nok veldig spesiell både for Sander, men også for hans bror Didrik som skal bekle høyrekanten for Elverum. Det er første gang brødrene møtes til duell ute på parketten.

Trym Bilow-Olsen er også en mann man må se opp for når man spiller mot Halden. Sandefjordgutten har ikke vært like hyppig i målprotokollen denne høsten som tidligere, men den tidligere Runarspilleren er en spiller som alltid hever spillet sitt når han møter Elverum. Bilow-Olsen har snytt Elverum for to cupfinaleseire med henholdsvis Runar og Fyllingen, og lysluggen vil nok gjøre alt som står i hans makt for at Elverum sendes hjem tomhendte.

Halden har også et solid par inne på linjen. Thomas Solstad anses som et stort talent, og har også en vinnervilje og attityde som er kul å følge med på. Med seg har han fått den danske linjespilleren Rasmus Lilholt som har imponert i starten av sesongen. På kantene har Halden de giftige kontringspillerne William Nygaard Nilsen og Hans Fredrik Cordt-Hansen.

I kassa har Halden sin store stjerne. Rasmus Bech som har en fortid som lagkamerat med Morten Nergaard i Aalborg er nok den beste spilleren som Halden har. Målvakten er ofte den som utgjør forskjellen mellom poeng og ikke poeng for morgendagens hjemmelag. Bech er en type som ofte er god når det gjelder som mest.

Elverum på sin side må bygge videre på den gode kampen som de leverte i helgen mot Ademar Leon. I forrige oppgjør i midtuken mot Runar var det litt rusk i maskineriet, men etter en fin avslutning på kampen endte det med avansement for Elverum. De svarte og hvite er nødt til å gjøre en bedre kamp, siden Halden er et sterkere lag enn Runar. Fortsatt er Kristian Ørsted ute med skade, men utenom det så stiller Elverum med alle spillerne sine friske og raske.

Vi håper på to poeng i en vanskelig bortearena! HEIA ELVERUM!