Svak prestasjon og poengene ble igjen i Halden – Elverum

Svak prestasjon og poengene ble igjen i Halden

Halden-Elverum. 30-28 (14-15)

Det var en jevn start på kampen i Halden mellom to lag som kun tenkte offensivt. I begge ender rant målene inn, og spesielt Lukas Sandell viste frem venstrearmen sin for gjestene i Remmenhallen. Allerede etter 9 minutter hadde han gjort tre av Elverums fem mål. Også Magnus Fredriksen hadde en fin start på kampen for gjestene fra Elverum. Etter 11 minutter var stillingen 7-7 etter at nevnte Fredriksen satte ballen i mål etter et godt gjennombrudd.

Midtveis i den første omgangen sto Emil Imsgaard litt frem med noen redninger, og da rykket også Elverum også litt fra. En periode så ledet Elverum med 4 mål, men Halden viste denne kvelden at de aldri kom til å gi opp. Etter 26 minutter var de igjen helt oppe i ryggen på Elverum, men Håkon Ekren sørget for at Elverum ledet 13-12.

Inn mot pause så snudde Halden matchen, men Elverum avsluttet sterkest med to mål på det siste minuttet. Elverum ledet 15-14 til pause etter en omgang med store svingninger.

Elverum startet best i den 2.omgangen, med godt hjelp av to tominuttere og god straffeskyting av Simen Holand Pettersen så økte Elverum til 20-16. Magnus Fredriksen skal også ha sin del av æren ettersom han gjorde de tre andre målene til Elverum de første 6 minuttene.Men Halden ga seg ikke, med tre raske mål på overkant av ett minutt så var vertene for alvor med i kampen igjen. Til dels dårlig angrepsspill og et svakt forsvarsspill gjorde det vanskelig for Emil Imsgaard som sto i mål for Elverum. Kaptein Morten Nergaard var ute med skade denne kvelden. Stillingen etter ti minutter var 21-20 til Elverum.

Elverum ledet noen ganger i kampen med 3-4 mål, men klarte aldri å sage av Halden i kampen. Etter 14 minutter ledet de svarte og hvite 24-23 etter en suser av en underarm. Uheldigvis for Elverum utlignet hjemmelaget med en gang. Magnus Fredriksen økte Elverums ledelse til 27-25 med sin niende scoring for kvelden.

Halden og Kristian Stranden sørget for at lagene var like langt med bare 9 minutter igjen av kampen. Elverum ble avblåst for brøyt i neste angrep, og Halden hadde muligheten til å snu kampen. Med fem minutter igjen ledet Elverum 28-27, og Michael Apelgren ville ta en prat med guttene sine. Elverum mislykkes og Halden kontret inn utligningen.

Elverum og Aleksander Westby hadde to minutter i overtall, men Westby bommet og Gabriel Setterblom satte ballen i mål i undertallet. Like etter var det kantkollega Sigvaldi Gudjonsson som bommet på en god sjanse mot Rasmus Bech. Med to minutter igjen av kampen ledet Halden. Halden var det beste laget i slutten av kampen, og etter 60 minutter var det fullt fortjent at Halden stakk av med to poeng i Remmenhallen onsdag kveld. Stillingen ble 30-28 til Halden.

Magnus Fredriksen ble kåret til Elverums beste spiller.

Til helga er det nye muligheter mot Wacker Thun. HEIA ELVERUM!