Historie fredag: «Hvor ble han av?…»- Mishels Liaba – Elverum

Historie fredag: «Hvor ble han av?…»- Mishels Liaba

God helg!

På vår søken etter tidligere Elverum spillere tar vi denne gangen for oss en 1995-modell ved navn Mishels Liaba. Arvelig belastet via sin far Alexandre Liaba som voktet målet for Elverum i 1998 t.o.m. 2005-sesongen. For øvrig opprinnelig fra Latvia med bakgrunn fra Sovjets ungdomslandslag og topphåndball i Polen. Dette skulle borge for en en håndball karriere også for sønnen Mishels med gode gener. Og slik ble det!

Mishels Liaba startet sin karriere i Elverum. På seniornivå med Christian Berge som trener. Men Mishels ønsket nye utfordringer sommeren 2014. Han var da 18 år og valgte å reise til Trondheim og Kolstad som da spilte i 1. divisjon. Han sier de 3 årene i Kolstad og Trondheim var fin og lærerik. Han følte han utviklet seg mye som håndballspiller og fikk mye spilletid. Han hadde to gode trenere, en ung og en litt eldre som utfylte hverandre veldig bra. I denne tiden jobbet han på skole i Trondheim samt at han studerte pedagogikk.

Men så ble det tid for klubb bytte igjen og valget falt til slutt på Alingsås i Sverige. Dette fordi han ville ta et steg opp i nivå for å teste seg selv i en annen liga. Alingsås er en klubb med tradisjoner og laget har ligget i toppen i mange år nå. De har spilt 5 SM-finaler på rad. Mishels synes det var en spennende klubb å komme til og han tegnet en 2-års kontrakt med klubben.

Det første året var litt opp og ned. Bl.a. fikk han hjernerystelse i første del av sesongen, så han ble borte fra håndballen en god stund. Men etter landslags pausen i januar løsnet det og det gikk ganske bra. De ble nummer 3 i serien, men tapte semifinalen mot Malmô i sluttspillet (tapte den 5. kampen).

I inneværende sesong skulle de spille i EHF-cupen og de skulle møte Gorenje Velenje. Alingsås vant med 3 mål hjemme (26-23) men tapte bortekampen med 6 mål (28-22). Målet i år er å kjempe i toppen i serie- og sluttspill.

Aligsås er en by på størrelse med Elverum og kalles gjerne «Kaffè-staden» med sine mange kafèer. Her liker innbyggerne å «fika» som er en svensk sosial- og kulinarisk tradisjon med kaffepause med venner, familie eller kolleger. Alingsås er en veldig trivelig by der håndballen er STOR!

Mishels er 100% håndballspiller og bor sammen med kjæresten, som for øvrig er Elverums jente og som jobber på sykehuset som radiograf. Det er mange flere kamper i Sverige enn i Norge så det blir mye reising med buss til bortekampene. De har 2 treninger på tirsdag og torsdag og ofte på lørdager også. I Sverige kan man ha kamper hvilken dag som helst. Når de har kamper f.eks. mandag eller tirsdag, så er det trening lørdag og søndag.

Mishels er 195 cm høy og er venstre bakspiller med en fryktet skudd arm. Han har følgende meritter på flg. landslag:
Landslag gutter ………………………3 kamper og 7 mål
Landslag menn junior……………..26 kamper og 49 mål
Landslag menn ungdom…………36 kamper og 90 mål

Vi ønsker Mishels lykke til i sin videre karriere!

Etter å ha overvært Champions League kampen mot Ademar Leon på søndag i Terningen Arena, så er jeg ydmyk og glad som er så heldig å få oppleve CL-eventyret med Elverum håndball! Det er neimen ikke alle forunt og takk for det….! Nå ser vi framover med åndeløs spenning til neste CL-kamp som er kampen i Sveits mot Wacker Thun førstkommende lørdag!
Heia Elverum!!!!!

God håndballhelg til dere alle!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg