Thrilleravslutning med et deilig punktum og CL-seier i Sveits! – Elverum

Thrilleravslutning med et deilig punktum og CL-seier i Sveits!

Wacker Thun - Elverum 29-30 (13-16)

Elverum kom til Sveits med 2 poeng i bagasjen etter seier mot Ademar Leon på hjemmebane, i Sveits ventet et lag som jaget poeng i CL! En halvskadet Morten Nergaard og en Lukas Sandell på benken, hva kan Elverum få til i Sveits?

Det er Wacker Thun som starter med ballen i kveldens kamp, og det er også de grønnkledde som først får ballen i nettet, før Tine Poklar reduserer, og Wacker Thun er der igjen med 2-1 nesten rett fra avkastet. Klabb og babb ender med at ballen igjen ender i hendene på Poklar osm setter 2-2 for Elverum, og når Nergaard redder sin første, kan Magnus Fredriksen rykke rett opp og sette 2-3. Her gikk det fort i svingene innledningsvis med 5 mål på 2 minutter.

Wacker Thun reduserer til 3-3 før det blir litt mer spill og Elverum dundrer inn 3-4, før Fredriksen igjen kan utnytte en bom fra Wacker Thun og sette sitt tredje for kvelden, 3-5, og Wacker Thun er ikke sene med å svare. Ikke speiselt godt forsvarsspill noen veg innledningsvis, det utnytter Fredriksen som nok en gang bryter seg igjennom, blir felt og Elverum får straffe, mens Wacker Thun pådrar seg en 2 minutter, Sigvaldi Gudjonsson får æren av å sette kveldens første straffemål 4-6 på tavla.

Igjen er Fredriksen arkitekten når han drar ut Wacker Thun forsvaret og vipper ballen inn til Endre Langaas på streken som setter 4-7 og Elverum er for første gang oppe i en 3 måls ledelse, før sveitserne får straffe og reduserer til 5-7. Det er Magnus Fredriksen og Tine Poklar som styrer Elverumsskuta fra start, og nok en gang dundrer Poklar inn mål 5-8 og det framprovoserer en timeout hos vertene i Mobiliar Arena.

Elverum kommer inn i en litt slurvete periode i midten av omgangen, slipper sveitserne litt innpå til 7-9, med Fredriksen er der raskt igjen og setter Elverums tiende mål, og de gir seg ikke nok engang kommer komboen Fredriksen – Langaas til sin rett og elegant dundrer Langaas inn 7-11 etter 15 minutter spilt. Morten Nergaard med dobbeltredning i andre enden, litt ustø i dag, men det skal mer til for å sette den rutinerte Elverumskeeperen ut av spill.

Simen Holand Pettersen kommer inn for Poklar midt i omgangen, mens Burud er inne på høyrebacken med en småskadet Sandell på benken fra kampstart.

Fredriksen har vist en enorm spillforståelse i første omgang og går nok engang igjennom, da må Wacker Thun til med ulovlige midler og pådrar seg en 2.minutter, før Fredriksen blir byttet ut mot Håkon Ekren. Det er muligens en liten smell i situasjonen med Huwyler.

Elverum tar timeout på stillingen 13-14 med 4 minutter igjen av omgangen, en liten dupp i trykket fra Elverum og Wacker Thun har spist opp 5 målsledelsen.
Emil Kheri Imsgard kommer inn for Morten Nergaard og redder en flyver fra Wacker Thun på første forsøk, Langaas setter en retur og når Elverum igjen setter forsvaret kan Magnus Fredriksen sette 13-16 og Emil i målet varter opp med nok en redning. Wacker Thun pådrar seg en 2.minutter på tampen for Marco Giovanelli. Lagene går til pause med 13-16 på tavla!

2.omgang starter godt for Elverum som i overtall setter 13-17 signert Jonas Burud. Sveitserne tar ut keeper og forsøker, men Elverum stopper det, kapteinen Reto Friedli drar ned Sigvaldi Gudjonsson når Elverum skal sette igang en kontring, men får ingenting for det…

Lanz hos sveitserne legger seg ut på Magnus Fredriksen som herjet i første omgang, det gir rom for de andre Elverumsspillerne og Burud setter sitt andre i kampen, Wacker Thun reduserer, og Burud er på igjen får straffe og den setter Sigvaldi Gudjonsson lekkert bak Dominique Wyss i Wacker Thun-kassa. Burud dundrer til igjen og med sitt tredje for kvelden er stillingen 17-20, så er sveitsiske Delhees framme med sitt fjerde mål, før Elverum får ny straffe. Denne gangen klarer ikke Gudjonsson å komme forbi, og Wacker Thun reduserer igjen og det står 19-20 på tavla.  Burud vet å ta ansvar når det gjelder, dundrer inn 19-21, før Emil Kheri Imsgard igjen er der med en close-redning.

En stygg felling av Alexander Westby med innhopp fra vingen resulterer i 2.minutter og straffe som Simen Holand Pettersen setter og Elverum er igjen oppe i en tremåls-ledelse 19-22. I andre enden er det Endre Langaas som er litt hardhendt og pådrar seg 2 minutter og Wacker Thun setter straffen som følger. Deretter blir det litt tumulter i det Poklar får et slag i trynet, det ender med litt knuffing og Poklar og Huwyler må gå å sette seg i 2 minutter. Da viser Holand Pettersen seg tillitten verdig og dundrer inn en kanon til 21-23.

Morten Nergaard kommer tilbake i Elverumsburet med et kvarter igjen å spille, Wacker Thun har satt opp tempoet og Elverum har litt trøbbel med å sette trøkket i forsvar nå, men Nergaard starter på igjen med en redning og Elverum kan igjen gå opp til en tomåls-ledelse anført av Fredriksen og Gudjonsson som jobber fram en 2.minutter og en straffe, Holand Pettersen igjen sikker og 22-24.

Endre Langaas blir tatt på linja, men får ballen videre til Gudjonsson som setter 23-25 i det Wacker Thun får en ny 2.minutter, og nå er Westby sikrere på neste kontring. 23-26 og Wacker Thun tar timeout med 8 minutter igjen å spille i sveits.

Langaas gjør ei tabbe på en retur fra Nergaard som gir Delhees muligheten til å sette 24-26, men han gjør det fort godt igjen og scorer selv i motsatt ende etter flott spill på linja til 24-27, før sveitserne og Nicolas Suter setter 25-27. Elverum tar timeout og det er 6 minutter igjen.

En soleklar brøyt og Nergaard står som en vegg når Wacker Thun kan redusere på nytt, men Elverum får en ny sjanse og Poklar og Burud litt vel ivrige og Sigvaldi er uheldig med vinkelen fra kanten. Da er det fort 26-27 med drøye 3 minutter igjen, og når Poklar bommer utligner Suter til 27-27.

Gudjonsson er sikker til 27-28, sveitserne reduserer igjen til 28-28. Elverum kaster bort ballen, stresses voldsomt nå og med 1 minutt igjen snapper Elverum ballen Westby setter 28-29 til Elverum og koket fra Elverum kan høres til Sveits!
Timout og 33 sekunder igjen- blir det Elverum eller uvagjort??

Wacker Thun utligner med sekunder igjen og Elverum tar timeout! 5 sekunder igjen på klokka, Apelgren peker og gestikulerer, Elverum går på banen med tro i blikket. En, to, tre…SIMEN HOLAND PETTERSEN SCORER!!!!!!!!!!!

KAMPEN ER OVER i det Simen Holand Pettersen får pasning i 7 mot 6, hopper opp og smeller inn en kanon som rister helt tilbake til Elverum!
Elverum går fra å være i ferd med å tape begge poengene til å reise hjem med dem begge på sekunder og i en sluttspurt uten like!  Holand Pettersen setter ikke bare det ultimate punktum, men blir også Elverums toppscorer med 6 mål.

Elverum sikrer seg 2 nye poeng og er dermed oppe på 4, og vips var laget fra glommas bredder igjen med i kampen i Champions Leauge.

Det var Elverum som hadde kontroll store deler av kampen og ledet til pause, et par dårlige perioder i 2 omgang var i ferd med å bli skjebnesvangre, men det var altså Elverum som med nød og neppe kapret de to poengene i sveits denne lørdagskvelden!

Scoringer Elverum: Simen Holand Pettersen(6),Magnus Fredriksen(5), Sigvaldi Gudjonsson(4), Tine Poklar(4), Jonas Burud(4), Endre Langaas(4), Alexander Westby(3)

Toppscorer Wacker Thun: Nicolas Suter og Ron Delhees (6)

Nå ruller vi videre med Bækkelaget hjemme i Terningen kommende onsdag, før Cocks kommer på besøk neste søndag kl 18:10 i CL!