Wacker Thun på bortebane i CL står for tur i kveld! – Elverum

Wacker Thun på bortebane i CL står for tur i kveld!

Elverum på plass i Sveits, klare for CL!

På fredag satte guttene kursen mot Sveits og var igjen klare for spill i verdens fineste klubbturneringen. Denne gangen venter Wacker Thun som er regjerende sveitsiske mestere etter at de noe overraskende slo Kadetten Schaffhausen i kampen om den gjeveste tittelen i fjor vår. Wacker Thun er et lag som er fylt opp med sveitsiske landslagsspillere, sp Elverum får en tøff oppgave klokken 17:30 på lørdag.

Wacker Thun spilte Champions League i sesongen 2013/14, og den gangen måtte de nøye seg med ett poeng. De senere årene har de spilt Challenge cup og EHF-cupen, der de blant annet spilte seg frem til gruppespillet i forrige sesong. I årets sesong har de grønnkledde sveitserne 1 poeng så langt. Thun spilte uavgjort hjemme mot finske Cocks i den første kampen. Etter det gikk de på et stortap borte mot Wisla Plock før de fulgte Dinamo Bucuresti helt til døra i sin siste kamp. Dessverre for sveitserne klarte rumenerne å vinne med 1 mål i heksegryta i Romania. Det er derfor en viktig kamp for begge lagene lørdag kveld.

Om man ser kjapt på laget så består de av en rekke sveitsiske spillere. Faktisk så har de bare en spiller som kommer fra ett annet land. Det er ny signeringen Philip Holm. Dansken kom fra Ribe-Esbjerg før denne sesongen og han bekler venstrebacken. Den skuddsterke danske tometersmannen har lagd 17 mål på sine tre første kamper i årets Champions League. Sist mot Bucuresti gjorde han hele 7 mål. En god spiller som Elverum må jobbe hardt for å stoppe.

Ron Delhees er en ung og talentfull høyreback, som også er toppscoreren til Wacker Thun. Delhees har en del Champions League-erfaring fra sin tidligere klubb Kadetten Schaffhausen, men valgte å fortsette karrieren i Wacker Thun etter at de ble den nye sveitsiske mesteren. Delhees har hele 22 mål i årets sesong, og er med det nummer 2 på toppscorerlista i hele Champions League. I bakhånd har de også den sveitsiske landslagsspilleren Nicolas Raemy, som har slitt litt med skader innledningsvis.

I midten har de den fotrappe playmakeren Nicolas Suter. I tillegg til å være en god lagspiller har den tekniske gode midtbacken en nese for mål. Suter ble sammen med Holm toppscorer i kampen mot Cocks fra Finland.

I målet har de to landslagsspillere fra Sveits. Både Flavio Wick og Marc Winkler står i målet til Thun. På landslaget er begge et stykke bak Montpellier målvakten Nikola Portner, men begge to holder høy klasse. I årets sesong har Wick stått mest, mens Winkler har av ukjent grunn ikke vært med på kampene. Mest sannsynlig dreier det seg om en skade.

For Elverum så er det kun poeng som gjelder. Etter en god selvtillitsboost mot Ademar Leon vet guttene at de må prestere sitt ytterste for å ta skalpen av den sveitsiske mesteren på bortebane. Kampen er 17:30 lørdag, og den kan ses på Viasport 3!

Kampen vil også bli sendt på storskjerm på Scandic Central Elverum, ta gjerne med deg venner og se håndball med oss!

HEIA ELVERUM!