Håndballen på sitt beste – Elverum

Håndballen på sitt beste

Nå fyller vi Terningen Arena *2

Hva kan være mere spennende enn den avslutning som vi fikk oppleve på lørdagens thriller mot Wacker Thun?

Etter ledelse i 58 minutter kvitterer sveitserne og 30 sekunder senere har de ballen for å gå i ledelse. Vi snapper da ballen i forsvar og Alexander Westby kontrer inn 29-28 i Elverumsfavør. Time out Wacker Thun som plukker ut keeperen og klarer å skåre med 5 sekunder igjen, rullegardinen ned og full skuffelse for alle som er som meg.
Heldigvis er ikke jeg trener, så isteden slenger micke time outkortet i bordet og sammen med gutta legges en plan som plan som alle tv-seere kunne ta del av.

Ut med Morten inn med Simen Holand Pettersen, spill 7 mot 6 hvor Endre tar avkast til Magnus, kjapt videre til Tine som får ballen forbi sin markering til en Simen som kommer i 200km/h og bomber den ballen over blokk og inn i kassen, 30-29 og fra megaskuffelse rett til himmels!
Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan det er mulig og da har jeg sett klippet 2-300 ganger på to døgn. Smilet er stort hver gang jeg ser det.
Seieren blir en fin opptur etter forrige onsdags skuffende kamp mot Halden og den gir noen vanvittige muligheter og skaper store kamper framover.

Først ut denne høstferieuke er det toppkamp mot Bækkelaget på onsdag. Oslolaget stiller med en herlig miks av rutinerte profiler og unge up and coming gutter.

Blant de store spillerne merker vi forrige sesongs toppskårer Emil Midtbø Sundal, playmaker Nikolay Hauge og en av ligaens største framtidsnavn i venstre bakspilleren Fabian Sandven.
Absolutt største profilen finner vi på benken i tidligere Haslumtreneren Tom Eirik Skarpsno som etter ett år i danske Holstebro nå er tilbake i norsk håndball men denne gang for Bækkelaget.

Søndag kan vi klatre opp på 2.plass i vår Champions Leaguegruppe
Etter den vanvittige seieren om lørdagen så er nå sesongens Champions Leaguespill i ferd med å toppe forrige sesong. Vi har med to strake seirer virkelig blandet oss inn i toppstriden og når Cocks gjester oss på søndag kan vi ved seier gå opp på 2.plass i gruppen.

Cocks har overrasket mange så langt med poeng både mot Ademar Leon og Wacker Thun. Laget fra utkanten av Helsinki spiller et meget solid forsvarsspill og har i de to finlandske stjernene Nico Rønnberg (bror til tidligere Elverumspilleren Andreas Rønnberg) og Teemu Tamminen på venstreving to virkelig gode spillere.

Man vant forrige sesong både i Finland og i den Baltiske ligaen med lag fra Finland, Estland, Lettland, Litauen, Hviterussland og Ukraina.
Det er når vi nå kommer til kamper som ukens begge som vi trenger vår 8.e spillere noe vanvittig mye. Alle vet at med dere i ryggen så er det utrolig vanskelig å vinne i Terningen Arena. Spør Montpellier, spør Ademar Leon eller jag spør Kadetten Schaffhausen og mange andre lag.

Det ferskeste minnet på det er jo hvordan dere fikk et overlegent Haslum til å skjelve så mye at de mistet 18-10 ledelse i vårens semifinale i sluttspillet til at Elverum kunne snu og ta seg til finale på nytt.
I 2.omgang gikk gutta på vannet og med stående applaus omtrent i 30 minutter fikk det laget til å fly før sluttsignalet gikk.

Dere er uvurderlige og en virkelig styrke og et DNA for håndballen i Elverum.
Ta med deg alle og da mener jeg ALLE du kjenner, vi har vitring på noe stort og de muligheter som vi får de skal vi ta.

Ses i Terningen Arena onsdag og søndag!
#sammenforelverum #fullhall #hvithall
//Kalle Bjørkman, markedsansvarlig Elverum Håndball