Elverum med uavgjort i straffedrama mot Bækkelaget! – Elverum

Elverum med uavgjort i straffedrama mot Bækkelaget!

Elverum - Bækkelaget 32-32 (19-17)

Det var et skadeskutt Elverum som tok imot BSK til dyst i Terningen Arena denne kvelden. Med Kristian Ørsted, Stian Mogen, Lukas Sandell og Sigvaldi Gudjonsson ute så forventet hjemmelaget at det kom til å bli en knalltøff match mot gjestene fra Oslo.

Det var også gjestene som startet best denne kvelden. Allerede etter fem minutter lå hjemmelaget under 3-2 etter at Markus Fartum hadde sendt gjestene i ledelsen. Bortelaget fortsatte å løpe over vertene innledningsvis og etter ti minutter hadde de økt ledelsen til 7-4, men heldigvis for Elverum satte Aleksander Westby inn en scoring, sånn at de hadde kontakt med bortelaget.

Elverum fikk muligheten i overtall like etterpå, og da utnyttet de muligheten godt. Morten Nergaard reddet et skudd fra Emil Sundal og ender opp med å kaste ballen i det tomme målet til Tom Eirik Skarpsnos Bækkelaget. Like etterpå var Didrik Linderud frempå med sin tredje scoring for kvelden i det han utlignet til 9-9.

Elverum og BSK fulgte hverandre tett til det var igjen fem minutter av omgangen, men da rykket Elverum ifra så de ledet med 2 mål til pause. Stillingen var 19-17 til pause.

Etter en veldig målrik førsteomgang så startet den andre helt likt. Begge lagene scoret mye, men Elverum var alltid det lille målet eller to foran. Magnus Fredriksen økte til 24-22 for Elverum etter 7 minutter av omgangen.

Etter dette handlet mye om bortelaget fra Oslo. Totningen Egil Holmstad utlignet til 24-24 etter 11 minutter, og lagene skulle følge hverandre helt til døra etter dette. Noen minutter hadde BSK gode muligheter til å ta grepet om kampen med femten minutter igjen, men både straffebom og store sjanser fra kanten ble spolert mot et Elverum som slet med å trenge seg igjennom forsvaret til BSK.

Kampen vippet veldig på slutten, men det var BSK som tok ledelsen 29-28 med kun 5-6 minutter igjen å spille. Endre Langaas kriget inn en utligning for Elverum like etterpå, men det meste skulle handle om de blå fra Oslo de neste minuttene.

Bakerst for gjestene sto Nikolaj Wiig veldig godt, og fremover sørget Nikolay Hauge for at gjestene ledet 30-29 med bare fire minutter igjen. Elverum gjorde nok en dum feil i angrep og det utnyttet en for dagen god Aksel Strupstad. Elverum fikk inn nok en reduserte ved Westby før Strupstad igjen sørget for at BSK ledet 32-30 med litt over minuttet igjen. Elverum reduserte nok en gang før alvoret startet.

I løpet av siste 40 sek har Elverum en skuddbom og en teknisk feil, men Bækkelaget trodde de hadde muligheten til å kaste ballen i det tomme målet, men der «gjemte» Morten Nergaard seg. Elverum fikk en aller siste sjanse til å skaffe uavgjort med 7 sekunder igjen. BSK og Aksel Strupstad takler Fredriksen stygt på 9 meter, og dommeren velger å gi straffekast til Elverum. Regelen er klar på at det skal være straffe, men spørsmålet er om taklingen kvalifiserer til rødt kort. Dommeren mener det. Aleksander Westby setter sikkert inn straffekastet som sørget for at Elverum fikk ett heldig poeng i en kamp der BSK var best. Kampen ender 32-32.

Morten Nergaard og Tormod Hauane ble kåret til sine lags beste spillere.

Neste kamp er på søndag i Champions League mot Cocks fra Finalnd.