Historie fredag: «Hvor ble han av?…»-Simen Kroken – Elverum

Historie fredag: «Hvor ble han av?…»-Simen Kroken

God helg!

Denne uken har jeg funnet fram til en Nordlending som dukket opp i Elverum etter en NM-kamp i Jorekstadhallen mot Lillehammer (3. div.) i 2011, nemlig Simen Kroken. Hjemmelaget fikk grisebank, men Simen skilte seg ut på laget og scoret 10 mål. Dette la trener for EHH Christian Berge merke til og sesongen etter ble Simen Elverum spiller. Han skrev under for 3 år og forlenget med ett år etter det.

Simen er fra Sørreisa, er 1992 modell og spiller venstre bakspiller. Men idag ligger Simen på sofaen hjemme, sykmeldt og har svært lite å gjøre, som han selv sier.

Vi skal se litt på hans karriere. Som nevnt startet han i Lillehammer på senior nivå, men havnet etter hvert i Elverum, men han ble forespeilet lite spilletid. Han var ferdig med sin Bachelor-grad på denne tida, da han fikk tilbud om utlån til den svenske klubben Hammarby i Stockholm. Han var veldig i tvil, men valgte å ta sjansen. Det ble ett år der med nye erfaringer, men synes han fikk for lite spilletid her også. Det ble imidlertid en spennende og lærerik tid i Stockholm med et nytt land, ny by og ny kultur.

Året etter fikk han tilbud om spill i Nøtterøy under Johnny Jensen som trener. Nøtterøy hadde rykket ned i 1. divisjon og han fikk mye tillit, ansvar og spilletid. Han ble satset på. Men laget ble plaget av mange skader og de forble i 1. divisjon etter sesongen.

Hans andre år i Nøtterøy ble med ny trener, nemlig Torbjørn Klingvall. Dette endret mye. Simen sier han aldri har hatt så dyktig trener før og følte selv han hadde sin beste sesong noen sinne. Dette året vant de 1. divisjon og rykket opp i Eliteserien.

Simen var veldig klar for spill på øverste nivå, men uheldigvis røk korsbåndet i NM-kamp mot Sandefjord èn uke før seriestart! Han hadde da ventet i 2 år på endelig å få være sentral i en eliteserie klubb, men slik gikk det ikke. Det ble operasjon i september og alt gikk greit framover. De hadde en veldig tynn tropp og de rykket dessverre rett ned igjen til 1. divisjon. Han valgte å bli med klubben ned igjen da han følte han kunne bygge seg opp igjen under trygge forhold. 10 måneder senere var han i full trening igjen og ble med laget gjennom hele oppkjøringa som planlagt. Han hadde for øvrig svært gode resultater på de fysiske testene.

Men i den første treningskampen mot Ørnered i Sverige røk korsbåndet for andre gang bare 4 minutter ut i kampen! Det viste seg at det var gjort en feil i den første operasjonen som måtte rettes opp. Ytterligere 9 måneder ute av laget. Deretter ny operasjon og 12 måneder på sidelinja etter å ha fått «nytt» korsbånd. Han var veldig motivert for å komme tilbake på banen, men innser nå at han aldri kommer til å spille håndball igjen på toppnivå. Han synes dette er urettferdig og tar dette veldig tungt.

Han bor fortsatt i Tønsberg hvor han jobber som idrettslærer og assistent på Presterød ungdomsskole. Han ønsker å studere igjen og dyrke sine hobbyer som golf, jakt og fiske, samt venner og familie. Han har fått seg kjæreste fra Tønsberg som heter Nora og som har en del av sin familie i byen. Simen følger nøye med på hva som skjer i Elverum og han er imponert over utviklingen siden han dro derfra. Han har fortsatt gode venner i byen. Jonas Burud, Håkon Ekeren og Morten Nergaard er vel de tre som er igjen etter at Simen dro.

For egen regning så håper jeg Simen kommer seg opp av sofaen, blir frisk igjen og får en fin tid sammen med sin Nora. Lykke til videre, Simen!

Vi er inne i en tøff periode med A-laget til Elverum. Allerede søndag er det ny Champions League kamp mot finske Cocks med en tidligere kjenning på laget, nemlig Andreas Rønnbergs lillebror Nico. Så følg med, følg med!

God håndballhelg til dere alle!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg