Slik spilles helgas Champions League-kamper – Elverum

Slik spilles helgas Champions League-kamper

En vidåpen gruppe D kan dele seg i to, men den kan også bli enda tightere etter kommende helgs kamper.

Det er ny Champions League-helg i vente og Elverum tar søndag 18:10 imot finske Riihimäen Cocks. Men det spilles også flere kamper i helgas runde, som er den 5 av i alt 10 runder i gruppespillet. Etter at helgas kamper er unnagjort står vi altså halvveis og alle lagene i gruppa vil ha møtt hverandre én gang. Noe som vil gi et lite grunnlag for å forutse hvordan det kan ende til slutt.

Vi tar en liten titt på runden som venter og som både kan åpne gruppa og snevre den inn før andre halvdel braker løs.

Lørdag 17:30 Wacker Thun vs Ademar Leon

Det venter ny hjemmekamp for Wacker Thun i Sveits som helt sikkert har friskt i minne poengtapet mot Elverum i forrige runde, der både muligheten for seier og uavgjort glapp i siste spilleminutt og i siste spillesekund. Wacker Thun kjemper fortsatt for sin første seier i årets gruppespill, de tar imot spanske Ademar Leon.

Ademar kommer fra seier mot gruppefavoritt Wisla Plock hjemme i Spania. Det betyr at spanjolene henger godt med i toppen i kampen om avansement og har trolig fått blod på tann etter seieren mot polske Plock.

Wacker Thun hadde sjansen mot Elverum, som slo Ademar Leon i 3.runde. Det er altså ikke gitt hva som blir lørdagens resultat, men vi tror at antall utvisningsminutter vil ha betydning. Wacker Thun er hittil laget med flest utvisninger. Med 24, 2.minuttere fordelt på 4 kamper, er det et snitt på 6 utvisninger per kamp. Det kan bli avgjørende i møtet med Ademar som kun har pådratt seg 5 utvisninger så langt i gruppespillet.

Kampen kan du se på ehftv.com eller på Viaplay.

 

Søndag 20:00 Dinamo Bucuresti vs Orlen Wisla Plock.

Dinamo Bucuresti er kanskje noe overraskende helt i toppen av gruppe D etter 4 kamper. Med sine 6 poeng ligger de likt med helgas motstander Wisla Plock.

Bucuresti kommer fra en knepen 32-31 seier over Cocks i Finland. Et kollektivt Dinamo Bucuresti leverte scoringer fra alle posisjoner og noe som nok også blir viktig i helgas møte med Plock.

Wisla Plock på sin side tapte sin forrige kamp mot Ademar i Spania, og dermed åpnet gruppa seg helt opp. Wisla Plock er nok ikke spesielt interresert i å avgi poeng mot Bucuresti som dermed vil gå opp som gruppeleder og sette Plock ut i en posisjon der de ikke er i føringen halvveis i gruppespillet.

Wisla Plock er laget som har scoret flest (122mål) og sluppet inn færrest(97mål) i gruppe D. Rett bak kommer Dinamo Bucuresti med 121 scoringer, men med 120 innslupne kan det bli krevende mot et scoringsvillig Wisla Plock.

Kampen kan du se på ehftv.com eller på Viaplay

Søndag 18:10 Elverum – Riihimäen Cocks

Elverum har funnet formen i Champions League med to strake seiere og er med i kampen om avansement med sine 4 poeng, de tar søndag imot finske Cocks som kommer fra et knepent tap mot Dinamo Bucuresti hjemme i Finland.

Elverum var i fyr og flamme etter at Simen Holand Pettersen sikret seieren med sekundet igjen på klokka i Sveits forrige helg. Det betyr at Elverum henger med der oppe, og bør ta poengene hjemme mot Cocks for å holde liv i håpet om avansement. Cocks vil med en seier her også klarte opp på 4 poeng i sin første Champions League sesong noen sinne.

Finnene har gjort seg litt avhengig av noen få spillere som har stått for store deler av scoringene til Cocks. Dersom Morten Nergaard gjør som til nå, kan det bli vanskelig dersom disse ikke har dagen. Nergaard står med den beste rednings statistikken i gruppe D av de keeperne som har spilt i samtlige 4 kamper så langt, en redningsprosent på 34%, rett foran Cocks-keeper Giedreius Morkunas med sine 33%.

Billetter kjøper du i Elverum Håndball Appen. Eller du klikker deg inn HER!
Gutta trenger Fullhall mot finnene på søndag.

Skulle du likevel ikke ha muligheten til å ta turen til Terningen Arena å oppleve Norges Tøffeste Håndballshow live, kan du se kampen på Viasat 4.