Ny Champions League-kamp på søndag: Vi tar imot finske Cocks! – Elverum

Ny Champions League-kamp på søndag: Vi tar imot finske Cocks!

5.runde i Champions League, du kan bli avgjørende!

Endelig helg og Champions League i Terningen Arena. Det er finske Riihimaen Cocks som kommer på besøk denne søndagskvelden. Laget som holder til rett utenfor Helsinki er debutanter i årets turnering. Laget står med to poeng etter de fire første kampene. Finnene har spilt uavgjort mot Wacker Thun og Ademar Lein, de to lagene som Elverum har vunnet mot. Etter dette fulgte to tap mot Wisla Plock og Dinamo Bucuresti. Mot rumenerne var Cocks nære poeng, men måtte se seg slått med ett mål.

Klokken 18:10 søndag spiller de om nye poeng mot Elverum i Terningen Arena. Laget som består av en rekke spillere fra Øst-Europa har imponert i sin første sesong i det gode selskap. Med litt tur kunne fort finnene vært i helt andre enden av tabellen, men i stedet er de nest sist, med bare Wacker Thun bak seg. Elverum ligger plassen foran med fire poeng. Det vil altså si at begge lag er avhengige av en seier for å holde følge med topplagene i gruppen.

For Elverums del gjelder det å riste av seg skuffelsen som traff de på onsdag. Den kampen var Elverum veldig heldige som fikk med seg poeng, og både Apelgren og gutta vet at med en lignende prestasjon så kommer de til å bli feid ut av egen hall. Derfor er det viktig at de er på fra start i søndagens kamp. Elverum mangler fortsatt Kristian Ørsted, men håper på at Lukas Sandell, Sigvaldi Gudjonsson og Stian Mogen er klare for dyst.

Her er noen av spillerne man burde holde ett ekstra øye til på onsdag.

Thrain Orri Jonsson
Islendingen som er inne i sin 2. sesong for de svarte og hvite har fått mye tillit den siste tiden. Med sin gode fysikk er han viktig for at Elverums forsvaret skal holde sammen. Fremover har linjespilleren notert tre mål, alle i den viktige seieren mot Ademar Leon.

Magnus Fredriksen
Midtspilleren til Elverum har denne høsten tatt nok et steg som håndballspiller. 21-åringen er så kald og god med ballen at man skulle tro han hadde spilt på øverste nivå i en mannsalder. Med ett skudd som er mye hvassere enn tidligere er han kanskje den største trusselen til Elverum. Fredriksen har 15 mål i årets Champions League.

Lukas Sandell.
Svensken som kom fra Ystad før denne sesongen har vært en åpenbaring for Elverum. Med sin giftige venstrearm har 21-åringen lagd 17 mål på de tre kampene han har spilt. Sandell var ute mot Wacker Thun, og er nok heltent på å spille seg inn igjen på laget til Michael Apelgren.

Tre profil Riihimänen Cocks

Nico Rønnberg
Broren til tidligere Elveumspiller Andreas Rønnberg bekler bakspillerposisjonen hos det finske topplaget. Nico har tidligere spilt i ØIF Arendal, og nå ses ha på en av de viktigste spillerne til Cocks. Med sine 26 mål så langt i turneringen er han høyt oppe på toppscorerlista. Rønnberg er også fast på et stadig bedre finsk landslag.

Teemu Taminnen:
Kantspilleren harr vært i gamet i en årrekke og har lenge vært fast inventar på Cocks. Den tatoverte 31-åringen fikk drømmen sin med spill i Champions League realisert denne sesongen, og feiret det med å markere seg turneringens logo på armen. Venstrekanten har også vært en viktig bidragsyter med sine 21 mål, der ett av de ble kåret til en av de fineste i runde 1.

Vitalii Shitsko
Den russiske målvakten som er født i St.Petersburg har vært i den finske toppklubben i seks sesonger og er med det en av veteranene i laget som består av mange spillere fra Øst-Europa. Shitsko bærer samme draktnummer som vår egen Morten Nergaard. Trolig vil vinneren av draktnummer 87 duellen være avgjørende for kampen.

Gå inn på appen for å handle din billett. Vi sees i hallen på søndag.

HEIA ELVERUM!