Onsdag går turen til Trøndelag og møte med Kolstad i cupens kvartfinale! – Elverum

Onsdag går turen til Trøndelag og møte med Kolstad i cupens kvartfinale!

Elverum klare for nytt oppgjør i cupen

Fra seier i Champions League til norsk motstand har vist seg å være vanskelig for Elverum så langt denne sesongen. I starten vant vi kampene i Norge, men røk på mot sterke europeiske motstandere. I de siste ukene har vi vunnet ute i Europa, men røket mot et godt Halden, og hatt flaks mot Bækkelaget hjemme i egen hall. Dette var i serien, i morgen er det cup. Det vil si at kampen skal avgjøres i Trondheim og vinneren vil få muligheten til å spille semifinale i cupen. Kampen har avkast 18:30 på onsdag.

Det er Kolstad som står på motsatt banehalvdel i morgendagens kamp i sin splitter nye Arena. Kolstad Arena er navnet på den nye flotte arenaen som de rødkledde fra trønderlag allerede har gjort til sitt fort. I åpningskampen banket de Bækkelaget med 12 mål, og i forrige hjemmekamp sendte de Haslum hjem med 0 poeng i en kamp de vant komfortabelt med fem mål. Kolstad ligger som nummer 2 i eliteserien etter fem runder. Noe som er voldsomt imponerende av Stian Gomos Kolstad.

Kolstad er virkelig ett topplag og de har truffet veldig godt med sine signeringer. William Aar er trøndernes toppscorer i årets serie med 27 spillemål på fem kamper. Aar minner veldig om Gabriel Vildalen i sin spillestil og sitt karrierevalg. Vært med å rykket ned sesongen før, og etter det går rett inn på ett topplag der han dominerer kampene. Av fem kamper har venstrebakspilleren blitt kåret til banens beste i fire av kampene.

En av de virkelig store signeringene før årets sesong var Rasmus Carlsen. Dansken som har en fortid i Halden, dansk eliteserie og fransk håndball valgte å signere en treårskontrakt med trønderne før denne sesongen. Carlsen er en meget god playmaker som også er en målgarantist. Med sine 25 mål på fem kamper er han en av det viktigste spillerne til Kolstad. Hvordan en norsk klubb klarte å knytte seg til Rasmus Carlsen ser vi fortsatt på som en gåte.

Av mange gode spillere på Kolstad velger vi å trekke frem kanskje deres viktigste spiller. Målvakten Lars Eggen Rismark er en fantastisk håndballspiller som på sitt beste kanskje er den beste målvakten i serien, i god kamp med Nergaard m/flere. Rismark signerte også en treårskontrakt med klubben i sin hjemby, og han blir fort forskjellen på semifinale og cup exit for både Elverum og Kolstad.

Tradisjonelt har Elverum et meget godt tak på Kolstad. Utenom tapet i fjorårets sluttspill så går det langt mellom hver gang Kolstad tar Elverum. Kolstad vant også cupkampen i Terningen Arena, der både Lars Nordberg og Steffen Stegavik var veldig toneangivende til at Elverum røk det året. Elverum har som et uttalt mål om å vinne cupen i år, og dette er en hard nøtt for gutta fra Hedmark, spesielt ettersom Kolstad er i kallasform og er et godt lag.æ

Lagenes vei i NM så langt
KOLSTAD
2.runde: Brekstad BK – Kolstad 20-36
3.runde: Vikhammer – Kolstad 21-35
4.runde: Sandefjord – Kolstad 25-26

ELVERUM
2.runde: Vestby – Elverum 21-61
3.runde: ROS – Elverum 24-38
4.runde: Elverum – Runar 31-26

De andre kvartfinalene er som følger: Arendal-Drammen, Viking TIF-Bækkelaget, Halden-Haslum.

Vi går for semifinale! Kampen kan følges på Østlendingens sider eller på Elverumsradioen.

HEIA ELVERUM!