Elverum klare for cupens semifinale! – Elverum

Elverum klare for cupens semifinale!

Kolstad -Elverum 29-33 (12-12)

Det var en jevn start på kampen mellom de topplagene i kveldens cupkamp. Etter 10 minutter ledet Kolstad 5-3 etter at deres komet William Aar hadde banket inn tre mål for vertene. Elverum på sin side sle voldsomt med å overliste en god Lars Eggen Rismark i målet til Kolstad.

Uheldigvis for både kampen og spesielt for Kolstad ble William Aar utvist etter en tøff takling av Simen Pettersen. Dommerne vurderte situasjonen til at Aar fortjente det røde kortet. Lista var lagt og det begynte å hagle med utvisningsminutter i Kolstad Arena i denne første omgangen. Resultatmessig forventet mange at kampen skulle bli jevnere med en gang, men Kolstad ledet 7-4 etter 14 minutter. Rasmus Carlsen var meget god for vertene i denne kampen.

Elverum kom seg litt til hektene, og etter 18 minutter så var de bare målet bak trønderne. En god Tine Poklar sørget for å sette ballen i mål etter et herlig gjennombrudd. Elverum klarte først å komme likt med Kolstad i det Magnus Fredriksen satte inn 9-9 etter 23 minutter. Unge Fredriksen slet litt med skudduttellingen i den første omgangen, men han var som regel nest sist på mange av målene til de svarte og hvite.

Det var en målfattig avslutning på omgangen der lagene fulgte hverandre som skygger. Jonas Burud fintet seg lett igjennom to ganger, men det var Kolstad som ledet 12-11 med bare sekunder igjen av omgangen. Kolstad og Ronald Putans gjorde en teknisk feil og da lot ikke Tine Poklar muligheten gå fra seg. En god pasning fra Morten Nergaard sørget for at sloveneren kom alene med Eggen Rismark. Poklar var sikker og stillingen til pause var 12-12.

Den andre omgangen er like jevn som den første. Elverum og Alexander Westby har et lite overtak etter 9 minutter og leder på dette tidspunktet 18-16 etter en herlig straffescoring av nevnte Westby. Men Kolstad viser seg å være en hard nøtt å knekke for Elverum i denne kampen. Etter ca 15 minutter har vertene snudd kampen i sin nye arena, anført av Rasmus Carlsen.

Elverum leder både 22-20 og 23-20 etter scoringer av Håkon Ekren og Lukas Sandell, Kolstad svarer gang på gang. Tom Kåre Nikolaisen gjorde en kjempekamp inne på linja til de helrøde og han sørget for hjemmelaget kom opp i ryggen på Elverum etter 23 minutter.

Tine Poklar får sin tredje utvising etter 55 minutter og får dermed det røde kortet. Etter dette sluttet Elverum å score mål og Kolstad snudde kampen til 26-25 med bare sekunder igjen å spille. Michael Apelgren la en plan i sin siste timeout. Taktikken funket optimalt i det Pettersen fintet en flyver til Burud, men spilte ballen ut til Sigvaldi som satte den sikkert i målet. Ekstraomganger var et faktum.

I første ekstraomgang spiller Elverum seg til mange store sjanser, men det er kun Sigvaldi som setter den for de svarte og hvite etter en kjempetabbe av Daniel Brandmo. Kolstad på sin side setter 2 baller bak Morten Nergaard og har en kjempefordel i siden de startet med ballen i siste ekstra omgang.

I den siste ekstraomgangen kommer rulleringen på spillere fra Apelgren virkelig til syne. Endre Langaas er skikkelig god og avgjør nærmest kampen alene med sine tre scoringer på fem minutter. Utenom dette setter også Magnus Fredriksen inn to viktige scoringer. Morten Nergaard sto også frem med viktige redninger.

Elverum er dermed klare for semifinale i cupen etter 31-27 mot Kolstad.

Toppscorer for Elverum: Langaas, Fredriksen og Westby med 5 scoringer hver.