Historie fredag: «Hvor ble han av?….»- Valter Perisa – Elverum

Historie fredag: «Hvor ble han av?….»- Valter Perisa

God helg!

Denne gangen finner vi vår historie blant tidligere trenere i Elverum håndball, nemlig Croaten Valter Perisa. Han trente Elverum i to sesonger fra 2004-2006. Hans første sesong i Elverum var som spillende trener og Elverum rykket da opp fra 1. divisjon til Eliteserien.

På denne tiden bodde Valter på Toten. Før Elverum trente han Toten damer senior, samt at han trente juniorlaget der (J18) til NM-gull. Etter Elverum trente han igjen damene på Toten i 1. divisjon. Etter en sesong der tok han over Gjøvik/Vardal damer elite.

Men etter en halv sesong der skjedde det triste at hans kone fikk konstatert en dødelig kreft diagnose. Det var en tung beskjed å få og Valter valgte derfor å prioritere tiden med henne og trappet ned på trenergjerningen. Til slutt døde hans kone våren 2009.

Etter en tung tid bestemte Valter seg for å flytte til Asker. Der begynte han som trener koordinator i Asker håndballklubb. Han hadde også hovedansvaret for Asker sitt damelag i 2. divisjon, samt G99 som kvalifiserte seg til Bring-serien.

Sesongen 2013/2014 tok han over Follo herrer i 1. divisjon, samt 3. divisjonslaget. Samtidig trente han Asker G99 som da spilte i Lerøy-serien. I 2014/2015 sesongen jobbet han i Follo/Ski som ressurstrener opp mot flere lag. I tillegg til dette jobbet han på Ski videregående skole en dag i uken. Godt gjort å få tid til alt dette!

Fra 2015 til nå har Valter jobbet i breddeklubben Vestby HK der han har hovedansvaret for G02 som har kvalifisert seg til Bring-serien. Det er 30 år siden sist Vestby HK hadde et guttelag i en landsserie!

Valter trener nå også G04, J03 og J05 i Vestby i tillegg til at han jobber som miljøarbeider på Vålerenga skole i 6. klasse. Hva denne mannen får tid til med en skikkelig logistikk!

Takk Valter for ditt tilbakeblikk på trener karieren og lykke til videre med idretten i ditt hjerte, håndballen!

Til slutt retter vi blikket mot Elverum håndball herrer sin kvartfinalekamp mot Kolstad i Trondheim onsdag denne uken. Det lugga litt underveis i kampen, men det ble uavgjort ved full tid (26-26). i ekstraomgangene viste gutta styrke og gikk videre til semifinalen med seier 33-29!
Heia Elverum og vi ser fram til trekningen på torsdag. Når dette leses er dere orientert om hvem motstanderen ble!

Ha en fortreffelig helg alle sammen!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg