Fredriksen og Norge herjet med Østerrike – Elverum

Fredriksen og Norge herjet med Østerrike

Norge - Østerrike 43-31

Onsdag kveld møtte de norske Håndballgutta Østerrike til kamp i EHF Euro Cup i Stjørdalshallen. Det ble en festforestilling foran hjemmefansen med en kalasseier for Norge.

Norge tok tidlig føringen i kampen, anført av en scoringsvillig Sander Sagosen og en Bergerud i storform, får Norge raskt en komfortabel ledelse, som de tar med seg inn til pause. Norge med høyt tempo er en viktig faktor som tydelig blir krevende å håndtere for Østerrikerne.

Elverums Magnus Fredriksen var også i aksjon for Norge og viste gode takter i sin fjerde landskamp for Håndballgutta. Fredriksen kommer inn med drøye 20 minutter igjen av kampen, etter at blant annet Sander Sagosen har herjet med Østerrikerne gjennom 1.omgangen.

Fredriksen leverer fra første berøring og viser hvorfor har er plukka inn i landslagsvarmen av Christian Berge. Med eleganse gjør han som i svart og hvitt for Elverum og leverer flotte assist og får bevegelse i det østerriske forsvaret.

Fredriksen setter ett mål og leverer 5 ellegante assist, ikke én feil på Fredriksen som leverer med stødighet når han får muligheten i Norges angrepsspill de siste 20 minuttene.

Berge skryter av Fredriksen til Tv2 etter kampen:
«Magnus Fredriksen går rett inn og bare banker til, det kan være litt krevende om man er litt nærvøs, men gutta trives bra og de er seg selv, det liker jeg veldig godt»

Når resten av håndballgutta også leverer og utnytter sjansene som skapes blir det vanskelig for Østerrike å henge med mot det svært så samspilte norske laget.

Det ender 43-31 i ukas første oppgjør i EHF Euro Cup, og Sander Sagosen blir banens beste med dusinet fullt.

Norge spiller neste kamp søndag 28.oktober, da er de på plass i Valladolid hvor de møter Spania i EHF Euro Cup!