Landslagsoppsummering søndag! – Elverum

Landslagsoppsummering søndag!

Landslagspausa er over for denne gang!

Siste dag av en lang landslagsuke er unnagjort og flere av Elverumsgutta var i aksjon også på søndag.

Håndballgutta var på plass i Valladolid der de møtte Spania til siste kamp i EHF Euro Cup. Det så mørkt ut til tider, men Norge tok seg sammen og truet spanjolene i 2.omgang, etter en 1.omgang de fleste kanskje helst vil glemme med 18-10 til pause. Til tross, Norge lå hele 9 mål bak, og var ved tampen av 2.omgang nære ved å utligne. Spanjolene ville det derimot annerledes og med sine effektive sluttminutter kunne de gå seirende ut av EHF Euro Cup med 30-27 seier over de norske gutta. Elverums Magnus Fredriksen bidro godt igjen og scoret 4 mål i kampen, i tillegg til å spille opp flust av gode sjanser for lagkameratene.

U-gutta spilte søndag siste kamp i helgas 4 nasjonersturnering i Romania. Søndag møtte de vertsnasjonen, det gikk dessverre ikke helt vegen for de norske gutta i LM-00 troppen. Norge tapte til slutt 33-29 i Romania etter å ha ligget bak 15-13 til pause. Et for dårlig forsvarsspill ga rumenerne overtaket. Elverums Jonas Myreng Elverhøy kvitterte ut 3 scoringer mot rumenerne.

Island, også Elverumsspiller Sigvaldi Gudjonsson og Island var i aksjon på søndag. Det møtte Tyrkia i EM-kvalifiseringen og feide motstanderne av banen. Islendingene vant hele 33-22 på bortebane, og står dermed med to strake seiere i kvalifiseringen. Sigvaldi Gudjonsson scoret et for Island og er med det oppe i 7 landslagsmål, tidlig i islendingens landslagskarriere.