Vi teller ned til onsdagens toppoppgjør med en prat med Christian Spanne! – Elverum

Vi teller ned til onsdagens toppoppgjør med en prat med Christian Spanne!

Vi teller ned til onsdagens toppoppgjør og har hatt en hyggelig prat med evigunge Christian Spanne som vi har uttalige oppgjør og møter med gjennom årene.

32 år gammel men skuddene sitter fortsatt når Spanne kommer inn i banen og fyrer løs, hva driver deg som håndballspiller i dag Christian?
Det som driver meg her i Drammen HK er at jeg føler virkelig vi har noe på gang. Fra å møte realiteten for 4 år siden med økonomiske problemer og sviktende sportslige resultater, til å ta medaljer i fjor, og ha ett mål om å være topp 3 i år også motiverer veldig. Dessuten så har vi en veldig fin spillergruppe som det er morsomt å være i.

Drammen tok store skritt forrige sesong og endte opp med Cupgull, seriesølv og ut i avgjørende semi i sluttspillet mot Arendal. Hvor gode er årets DHK og hva kjennetegner laget?

Hadde jeg fått dette spm. 10. juni hadde jeg nok sagt at vi hadde det beste laget på 10 år. Dessverre så har mye endret seg siden den gang, med skader på meget sentrale spillere, samt salget av Herman men det positive er selvfølgelig at mange av de unge får større roller, noe jeg føler de har mestret. Nå er vi kanskje misfornøyde selv med poengfangsten så langt, men vi må være realistiske og si at det er her vi er nå.
Vi er ett lag som er gjerrige bakover, og som har en klar plan på hva vi vil fremover. Vi ønsker å fremstå som ett kollektivt lag, som etterlater minst mulig til tilfeldigheter.

Onsdag kveld skal dere opp mot Elverum for første gang denne sesongen, hva tror du om kampen?

Elverum i Terningen Arena er alltid tøft. Elverum har ett meget sterkt lag, og spiller en type håndball jeg har sansen for. Jeg føler fortsatt at de har mer og gå på, men håper de venter litt med å få ut hele potensialet sitt. Jeg tror vi får se en hard kamp, med mange tøffe dueller, samt mye fart. Vi kommer med en redusert tropp, men har fortsatt stor tro på at vi kan ta en skalp!

 

Etter mange år med kamper mot de sorte og hvite både for DHK og når du spilte i polske Wisla Plock så har du sikkert mange minner fra møtene? Gi oss din beste og verste opplevelse fra møtene med Elverum!

Min verste opplevelse er definitivt cupfinalen vi selv føler vi ga bort cupgullet i 2009. Vi hadde ett meget godt lag, og var nok klare favoritter hos bookmakerne.

Ett av mine bedre minner var å slå Elverum hjemme etter å ha gått på ett noe overraskende tap borte i 2008 tror jeg.
Vi feide Elverum av banen, og jeg mener å huske at Espen Lie Hansen hadde 17 kasser, samt hele Taigaens vrede på seg. Det skapte nok mye av presedensen for stemningen mellom lagene de følgende årene.

Til slutt, gi oss eliteseriens dreamteam ala Christian Spanne: 

Keeper: Lars Eggen Rismark      

Venstreving: Andre Lindboe    

Høyreving: Aksel Horgen

Venstre bak: Kristian Stranden

Midt bak: Magnus Fredriksen

Høyre bak: Christian Spanne

Strekspiller: Joakim Hykkerud

Coach: Gøran Sørheim

 

Vi takker for praten og gleder oss til onsdagens møte med Christian Spanne og Drammen!