Elverum henter dansk forsvarsskjempe! – Elverum

Elverum henter dansk forsvarsskjempe!

Skriver kontrakt med danske Søren Tau Sørensen ut sesongen!

Elverum Håndball signerte i dag kontrakt med den danske strekspilleren Søren Tau. Kontrakten strekker seg i første omgang ut sesongen 2018-2019, og han er først og fremst tiltenkt en rolle i Elverumsforsvaret.

Elverum er igjennom en krevende periode av sesongen, og med en langtidsskadet Kristian Ørsted ute, har behovet for å hente inn forsterkninger underveis i sesongen dukket opp. Elverum henter med det en dedikert forsvarsspiller, både for å styrke forsvaret, men også for å gi mindre belastning på troppen som i disse dager spiller i cupen, Eliteserien og EHF Champions League.

Tau kommer fra den danske klubben Ribe-Esbjerg hvor han har spilt siden 2016/2017 sesongen. Før han kom dit hadde han 8 sesonger og bortimot 300 kamper i Team Tvis Holstebro i ryggesekken. Det har gitt dansken en del Europa-erfaring gjennom spill i EHF-cupen. I 2009/2010 sesongen spilte han Finale 4 i EHF Cupen for Team Tvis Holstebro.

Søren Tau er en solid forsvarsspiller, men har fått lite spilletid i Ribe-Esbjerg den siste tiden, da han har stått i kø bak blant annet Jacob Heinl som foran sesongen kom fra Flensburg. Nå søker han lykken i Elverum, og kan få sin første mulighet i Champions League denne høsten.

Spillerfakta:
Navn: Søren Tau Sørensen
Alder: 32 (18.12.1985)
Høyde: 192cm
Vekt: 114kg
Nasjonalitet: Dansk
Posisjon: Strekspiller

Tidligere klubber:
Ribe-Esbjerg 2016 –
Team Tvis Holstebro 2008-2016
Lemvig Håndbold 2004-2008
GOG
Højby S&G

 

Michael Apelgren og Raymond Hamar er samstemte i hvorfor de nå velger å hente Tau til Elverum:
«Vi har hentet Søren for å få mer bredde i vårt forsvarsspill. Gjennom kamper to dager i uken er det stor belastning på våre 3’er forsvarere med vår nåværende skadesituasjon. Denne signeringen håper vi skal bidra til at vi skal kunne prestere mer stabilt i denne delen av spillet. Søren er en erfaren spiller og kommer inn som eldstemann i laget. Denne erfaringen håper vi å kunne benytte til å gjøre oss enda skarpere i de delene av kampene hvor dette trengs.»

 

Selv sier Tau dette til EHH-TV:
«Jeg gleder meg til å prøve nye muligheter, Elverum har på mange måter en spillestil som jeg kjenner fra Hostebro, og jeg tror jeg kan bidra i forsvaret på en god måte, også skal det selvfølgelig bli artig å ta steget fra EHF Cup til Champions League. Jeg har hørt mye godt om Elverum, og gleder meg til å ta fatt på et nytt kapittel. Jeg har stått på andre siden av banen mot Elverum tidligere og fikk merke trykket i supporterskaren den gang, når vi spilte uavgjort her med Holstebro. Jeg gleder meg til å ha den gjengen i ryggen og bidra så godt jeg kan til at vi kan hente edelt metall sammen»

Vi ønsker Søren Tau velkommen til Elverum Håndball!