Historie fredag: «Hvor ble han av?….» – Erik Andersen – Elverum

Historie fredag: «Hvor ble han av?….» – Erik Andersen

God helg!

Denne gangen skal vi sette fokus på en kar, som var en ikke ubetydelig keeper på Elverums lag i 1970-åra, nemlig Erik «Arsen» Andersen. Han debuterte på Elverums A-lag i 1972 og var i stallen fram til og med 1978/79-sesongen.
«Arsen» fikk med seg 1 herrelandskamp senior og 11 kamper på yngre landslag. Han har også erfaring som Regional landslagstrener og klubbtrener junior og senior. «Arsen» har idrettsutdanning ifra NIH (Norges Idrettshøyskole).
Vi lar «Arsen» selv få lov til å fortelle leserne om sin tid underveis etter sitt opphold i Elverum:

Min tid etter at jeg forlot Elverum.

Meldte overgang til Fredensborg/ski hvor jeg spilte i 2 sesonger bla med Dag Vidar, Lars Tore og Anders.

Etter det så var jeg spillende trener både i BSK og Tidlund. Trente etterhvert Kolbotn, Refstad Nit/Hak

Var med i trenerteamet til herrelandslaget i 2 perioder, 89-96 og 20-07

Ble utdannet politi hvor jeg med forebyggende tjeneste på Grønland politistasjon frem til 2016.

Ble gift med Mai, tidligere målvakt på BSK og Nordstrand. Vi har 2 barn sammen, Johann på 22år som har Williams syndrom og Ebba på 16 som etterhvert valgte fotball. Hun debuterte på jenter -15 landslaget for 2 år siden.

Nå har jeg gått av i politiet og jobber som konsulent.
Har jobb på Wang-topphåndball hvor jeg jobber med mental trening og målvaktene.
Jobber I store moskeer I Oslo med prosjekter hvor barn og ungdom skal integreres gjennom bla. aktiviteter i naturen.
Har et prosjekt i NAV-Alna hvor jeg motiverer folk til å komme tilbake i jobb/få jobb.
Har engasjert meg litt i BSK igjen. Har oppfølging på målvaktene fra 15 år og oppover, samtidig som jeg bistår herrelaget på tirsdager og hjemmekamper.

Ellers så er livet viet veldig til min sønns forening hvor jeg har vært formann i 17 år. Mye jobb for å skaffe penger til ulike samlinger både for de med diagnose og hele familien. Pr. Dato så er vi litt stolte over at vi kan arrangere 6 samlinger i året i ulike aldersgrupper.

Jeg har mye å takke Elverum for at jeg får leve et privilligert liv.
Personligheter som Arnulf Bæk, Lars Mange Braataas, Stein Berg, Knut Johansen og mange flere lærte meg hvordan man skulle bli en
seriøs håndballspiller og ledertype.

Når man tenker tilbake så ser man hva Rolf Sætersmoen og Stein Berg betydde for den kulturen som nå er skapt i Elverum.
Den samme gjengen har lært meg hvor viktig det er å ta vare på hverandre og skape et godt fellesskap. Bry seg om andre mennesker og være en dugnadsgjeng.

Ellers så blir jeg veldig glad og inspirert over hva Elverum har fått til gjennom ulike mesterskap og ikke minst Champion League.

Jeg blir også meget glad når jeg ser publikumsinteressen og hva supportergjengen gjør for laget sitt. Imponerende.

Jeg holder foredrag noen ganger hvor jeg alltid trekker frem Elverum med mange gode eksempler.

For egen del takker jeg «Arsen» for en informativ artikkel og ønsker ham lykke til videre som travel pensjonist!

God håndballhelg til dere alle!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg