Til Finland for å jakte viktige CL-poeng! – Elverum

Til Finland for å jakte viktige CL-poeng!

Lørdag 15:00 møter vi Riihimäen Cocks på bortebane i Champions League!

I morgen venter det nok en tøff oppgave i Champions League for Elverum. Denne gangen skal de til Finland for å møte den finske mesteren Riihimaen Cocks. I det forrige oppgjøret mellom lagene var det Elverum som trakk det lengste strået etter at Morten Nergaard vartet opp med en feberredning i siste sekund!

I det oppgjøret imponerte Alexander Westby stort med sine sju mål, og ble med det kåret til rundens beste venstrekant. For Cocks var det Nico Rønnberg som ble den store spilleren med også sju mål. Rønnberg har slitt litt med skader i den siste tiden, men er tilbake igjen til dette oppgjøret mellom den finske og norske mesteren.

I gruppe D som ledes av rumenske Dinamo Bucuresti med 8 poeng, mens Elverum ligger på en 4.plass med 6 poeng. På plassen bak Elverum ligger lørdagens motstander Cocks med sine to poeng. Det finske laget har enda ikke vunnet i sin debut i Champions League, men spilte uavgjort mot sterke Ademar Leon og mot sveitsiske Wacker Thun. Finnene er derfor meget sultne på sin første seier i det gjeve selskapet. Elverum på sin side trenger to poeng for å følge med de andre lagene i gruppen.

Som nevnt tidligere er Rønnberg er meget god spiller for Cocks. Med sine 33 mål er han nummer to på toppscorerlista i hele Champions League. Bare Bjerringbros høyrekant Johan Hansen har flere mål i årets sesong. Meget imponerende av broren til vår tidligere spiller, Andreas Rønnberg. Nico har tidligere spilt i ØIF Arendal.

Strekspilleren Davor Besaric var en spiller som Elverum slet veldig med i Terningen Arena. Med seks scoringer var han hele tiden et uromoment for forsvaret til Elverum. Besaric har gjort 11 mål i årets turnering, og det blir spennende å se om ny signeringen Søren Tau kan stoppe den gode serbiske linjespilleren.

I forrige kamp mellom lagene som Elverum vant 28-27 så manglet Cocks en av sine viktigste spillere. Kantspilleren Teemu Tamminen sto over det oppgjøret med skade, men etter noen gode landslagskamper for Finland så er det uortodokse spilleren klar for kamp 15:00 norsk tid.

Vi håper selvsagt at guttene setter skuddene litt bedre enn mot Drammen og at vi ender opp med to poeng etter en tøff bortekamp i Finland. Kampen kan ses på Scandic med mange andre supportere eller så kan du se kampen på Viasat 4 fra klokken 15:00.

HEIA ELVERUM!!!