Fjerde strake CL-seier: 2 nye poeng i Finland! – Elverum

Fjerde strake CL-seier: 2 nye poeng i Finland!

Riihimaen Cocks-Elverum 25-28(12-15)

Det var hjemmelaget fra Finland som startet best i lørdagens oppgjør i Champions League. Etter fem minutter ledet hjemmelaget 4-1 etter at Elverum ikke klarte å sette ballene i målet i starten av kampen. Spillemessig var Elverum gode, men det siste lille gjorde at Elverum måtte jage fra start.

Alexander Westby satte sin andre scoring etter 7 minutter og Elverum lå bak 5-3. Magnus Fredriksen styrte spillet godt innledningsvis for Elverum, men bakover slet Elverum med å stoppe et energisk finsk hjemmelag, som spilte med mer tempo enn hva de gjorde i Terningen Arena.

Sigvaldi Gudjonsson la den dårlige kampen mot Drammen fint bak seg, og viste at han reiste seg godt innledningsvis. Islendingen satte også sin andre scoring etter 10 minutter og da var Elverum bare målet bak. Bakerst hadde også Nergaard vartet opp med både en strafferedning og en fra distanse. Nevnte Sigvaldi sørget for at lagene var like langt etter 12 minutter på stillingen 6-6.

Magnus Fredriksen sørget for at Elverum for første gang i kampen gikk opp til en ledelse 7-6 etter ca 14 minutter av kampen. Like etter fintet Tine Poklar seg helt igjennom etter at sendte Davor Besaric ut i pølseboden med en herlig dobbeltfinte. Dessverre for Elverum kom Cocks tilbake med to kjappe scoringer.

23 minutter ut i kampen var Elverum igjen oppe i en ledelse på 2 mål etter at Westby satte inn et straffekast som ble etterfulgt av en kontring der han kun hadde et åpent mål å sette ballen i. Den tidligere Bodøspilleren trivdes godt mot Cocks og allerede før 25 minutter spilt hadde han hele fire mål i kampen.

Morten Nergaard vartet opp med sin andre strafferedning i det Tine Poklar ble utvist i to minutter. Dessverre for gjestene fra Elverum så ga Elverum de finske vertene ett mål i det de kastet ballen rett til en finne som kunne kaste ballen i det åpne målet til Elverum, siden Nergaard alltid byttet i undertallet. Westby er kvikk i hodet og sørget for at Elverum ledet 13-11 etter 27:30 spilt. Westby snappet en ball i undertall og satte ballen sikkert i kassa alene med hjemmelagets målvakt.

Elverum gikk til pause med en ledelse på 15-12 etter at Sigvaldi satte inn omgangens to siste scoringer for Elverum. I den første omgangen var kantspillerne til Elverum gode, pluss at forsvarsspillet var veldig godt til tider. Magnus Fredriksen var også helt outstanding, som vanlig.

Det var et fokusert Elverum som kom ut i den 2.omgangen. Med en klassisk tv-redning av Morten Nergaard etter 5 minutter så fikk Poklar sette inn en 18-13 ledelse til Elverum. Cocks ga seg på ingen måte, og det var de som scoret de to neste målene, og like etter ble Nergaard utvist etter at han ikke lot Cocks ta et hjørnekast tidlig. Ganske billig utvising.

Etter 12 minutter gjorde Fredriksen sitt femte mål, og Elverum ledet igjen med 4 mål, 21-17. Cocks tok en timeout for å samle guttene. Det virket som om bortelaget hadde god kontroll, men slurvefeil i ny og ned gjorde at finnene hang godt med så langt i kampen. Etter 15 minutter reddet Morten Nergaard sin 3.(!!) strake straffe fra finske Cocks.

I andre enden er Westby sikkerheten selv i det han satte inn enda ett straffekast for Elverum, som med 11 minutter igjen ledet med fire mål i den tøffe bortekampen. På forsøk fire så satte Cocks inn sitt første straffekast etter 20 min og Elverum ledet 23-20.

Med 9 minutter igjen satte den finske mesteren frimerke på Magnus Fredriksen, noe som resulterte i at Elverum hadde noen angrep der de ikke fikk mål. Med ca seks minutter igjen å spille var det kun to mål som skilte lagene i det Teemu Tamminen satte inn nok en scoring for vertene.

Med scoring fra Westby og en nydelig frispilling fra samme mann til Tine Poklar så ledet Elverum med tre mål med bare 3 minuttet igjen. I det nevnte Westby satte inn sin 10. scoring med 2:35 igjen å spille så var kampen på mange måter avgjort, selv om finnene gjorde ett siste forsøk. Sigvaldi Godjonsson satte sin 8.scoring like etterpå, noe som viste at kantspillerne var fantastiske i Finland.

Elverum vinner tilslutt 28-25 i en solid gjennomført kamp!