Fredrik Ruud: -Krysser fingrene for at Elverums unggutter ikke kommer på banen – Elverum

Fredrik Ruud: -Krysser fingrene for at Elverums unggutter ikke kommer på banen

Assistenttrener i FyllingenBergen, gleder seg til å komme tilbake til Elverum. Vi tok en prat med Fredrik Ruud foran onsdagens oppgjør i Terningen!

Fredrik Ruud, FyllingBergen henger med i toppen og ligger for øyeblikket på 4.plass, foran Drammen som var en av seriefavorittene. Hva tenker du om posisjonen dre har satt dere i fra starten av sesongen?

– Vi har tydelig uttalt at vi skal være et lag som skal være med å kjempe i toppen denne sesongen og med bakgrunn i det så vil vi så langt si oss ok fornøyd med poengfangsten og plasseringen på tabellen. Likevel så er vi langt fra fornøyd med prestasjonen så langt og det er vel kun i én omgang mot Arendal og én omgang mot Halden vi har vært i nærheten av det nivået vi ønsker å være på.

Onsdag er venter ny runde i Eliteserien og FyllingenBergen tar turen til Elverum som er en av utfordrerne om tabelltoppen. Hvordan skal dere overliste Elverum?

-Vårt lille håp ligger nok i at både laget og publikum ligger litt i hvilemodus mellom to viktige kamper i CL, begge deler har vist seg å være en liten faktor i tidligere slike midtukekamper. Elverum er et fryktet lag og Terningen Arena er en fryktet arena. Om bare én av disse er i nærheten av 100% så er oppgaven nesten umulig, men med begge disse på 50% så har vi veldig gode muligheter.

Det var mange som tippet dere i øvre del av tabellen foran sesongen, og dere har levert så langt. Hvilke styrker er det som holder Fyllingen i serietoppen?

Det er fristende å si trenerduoen, støttet av master coachen og ringreven Vidar Gjesdal bak roret som daglig leder. Når da klubben i tillegg er så heldig å være forspent med 17 utrolig flinke, smarte, lærevillige og lojale spillere, så skal motstanderne være fryktelig gode for å tukte oss.

Du har mange år bak deg som talentutvikler i Elverum Håndball før du tok turen til FyllingenBergen. Hvor mye av det du tok med deg fra Elverum kan bli avgjørende mot nettopp Elverum på onsdag?

-Skal jeg være ærlig så tror jeg det er ekstremt lite. Det jeg derimot kanskje vet mer om enn de fleste, er hvordan Apelgren og Hamar tenker og hvor taktisk dyktige de er i det de driver med. Forhåpentligvis kan vi utfordre de på nettopp dette og jeg håper at Elverums trenerduo tar den utfordringen og nyter muligheten til å forhåpentligvis få brukt sin smartness til det fulle.

At du har utviklet talenter i Elverum, betyr også at du har vært med på å skape noen trusler i Elverumstroppen som Fyllingen nå kan få utfordringer med å håndtere. Hva slags fordeler gir det dere med tanke på å nøytralisere disse truslene?

-Når sant skal sies, så er det ikke mye disse spillerne er på banen dessverre. Men skulle de få muligheten så blir det utvilsomt veldig vanskelig for oss. Med den utviklingen de har hatt så har de nok verktøy til at det vil være veldig vanskelig å nøytralisere dem. Og om noen av disse ungguttene skulle få sjansen, så ville det gledet meg veldig om de fikk noen gode opplevelser. Så fremt de taper selvfølgelig.

Fyllingen kommer fra seier mot Halden som var en av fjorårets store overraskelser i serien, hvor viktig er en slik seier før en bortekamp mot Elverum?

Det er alltid viktig å vinne, men nå er vi mest glad for at prestasjonen var en god del hakk over det vi har sett tidligere i sesongen. Det å se en gjeng med gutter som ville gi det lille ekstra var veldig gledelig.

Du vet antagelig godt hva som venter dere i Terningen Arena, Fyllingen var nære å ta poeng her i fjor. Hva blir viktig for dere på onsdag, med tanke på å få med poeng hjem fra toppkampen?

Om vi klarer å kombinere både viljen og smartnessen så skal vi klare å tvinge Elverum og publikum til å måtte være så gode som mulig for å kunne ta noen poeng fra oss. Så får vi bare krysse fingrene for at de ikke bruker ungguttene i denne kampen.